Μπάμιες και μπάμιες…

Toυ Μάνου Στεφανίδη

Τί θα γίνει αύριο Δευτέρα; Θ’ ανοίξει κανονικά η Φιλοσοφική Σχολή; Ή θα μάς περιμένουν οι καταληψίες για να μας “νουθετήσουν” αυτοδικώντας; Μη ξεχνάτε ότι λειτουργεί ήδη γραφείο παραπόνων! Οι κακοί καθηγητές θα καλούνται εκεί δι’ υπόθεσιν των. Αλλά και μελέτες ή διδακτορικά θα ελέγχονται αν είναι politically correct. Και σε γραφεία καθηγητών θα μπουκάρουν αφού μόνοι αυτοί γνωρίζουν το σωστό και κατέχουν το δίκιο.

Τί θα κάνει λοπόν αύριο η ακαδημαϊκή κοινότητα; Θα τίς φάει; Θα κλειδωθεί στα γραφεία της για να μην την κλειδώσουν οι εισβολείς; Θα εφαρμόσει επιτέλους τον νόμο ή θα επιλέξει “διαπραγματεύσεις” με τα παιδιά; Άγνωστο.

Προχτές Παρασκευή διέρρηξαν οι γνωστοί άγνωστοι για πολλοστή φορά το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο στην Φοιτητική Εστία Ζωγράφου. Έσπασαν το παράθυρο των λουτρών και έκαναν καταστροφές. Αν είχαν μπει κάγκελα όπως ζητούν οι υπεύθυνοι, δεν θα είχαμε αυτή την δέκατη διάρρηξη! Αυτή η καθημερινή βία μάς εξευτελίζει όλους.

Κατά τ’ άλλα Ρόβερ και Τζάγκουαρ και πολυτελή διθέσια παρκάρουν μέσα στην Εστία των απόρων ( φοιτητών. Όσο για την διακίνηση ουσιών, ούτε λόγος να γίνεται… Στην φωτογραφία το σπασμένο παράθυρο της εισβολής. Τί άλλο θα ζήσουμε αύριο;
Γι’αυτό και εγώ κάνω έκκληση με αληθινό σπαραγμό στα “παιδιά”:

 Παιδιά, αν δεν μπορείτε να μάς σεβαστείτε, τουλάχιστον λυπηθείτε μας. Απλοί καθηγητές και συγκλητικοί είμαστε. Μη μάς θεωρείτε και τίποτε πνευματικά μεγέθη. Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλίτσα μας κατά πως γράφει κι ο Κασιμάτης στην Καθημερινή και μη μάς τρομάζετε μεγάλους ανθρώπους. Θα πάθουμε κάνα εγκεφαλικό και δεν είναι σωστό. Μάς χρειάζεστε για να παίζετε με επιτυχία τα παιχνιδάκια σας. Κι έπειτα αφήστε μας να πάμε σπίτι μας ήσυχα – ήσυχα… Χωρίς φασαρίες. Έχει μπάμιες σήμερα!

ΑΠΟ ΤΟ F/B

*Aναπληρωτής καθηγητής του ΕΚΠΑ