Μπαρόζο με σκονάκι…

Ήταν ο χειρότερος πρόεδρος της Κομισιόν. Και ο πιο ύποπτος. Όταν μετά το άδοξο τέλος του στην πολιτική βρέθηκε στην Goldman Sacks του καταλογίσθηκε ότι είχε από πριν επαφές μαζί της. Με αυτή την ιδιότητα ήλθε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Έδειξε ότι πριν ανεβεί στο βήμα πήρε σκονάκι: μας είπε ότι οι αγορές αντιδρούν θετικά για την Ελλάδα επειδή προβλέπουν ότι θα έλθει στην κυβέρνηση η… ΝΔ.

Έτσι αποκάλυψε και από ποιον είναι το σκονάκι. Αρχίζει να γίνεται συνήθεια φαίνεται στο επιτελείο του Κυριάκου. Τις προάλλες μια ξένη ανταποκρίτρια τον …”δικαίωσε” για όσα είχε πει για “μακεδονική μειονότητα”. Τώρα ο Μπαρόζο τίναξε την οικονομική επιστήμη στον αέρα και έδωσε άλλη διάσταση στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Γιατί τον κρατάνε στην τράπεζα είναι άλλη υπόθεση. Για τους ίδιους λόγους που τον κρατούσαν και στην Κομισιόν: αχυράνθρωπος.

Σχεδόν το ομολόγησε όταν είπε ότι το 2009 δεν είχε προειδοποιήσει την Ελλάδα γιατί δεν γνώριζε τα νούμερα! Τα έμαθε μετά από τον… Παπανδρέου.

Όχι τίποτε άλλο αλλά έκαψε αυτούς που του έδωσαν στο σκονάκι που έλεγαν ως τώρα ότι είχε προειδοποιήσει. Θα το ξέχασε φαίνεται.

ΥΓ. Στο τέλος η ΝΔ θα ισχυριστεί ότι εκτός από τις αγορές και η επανεκλογή του Τσίπρα θα οφείλεται στο ενδεχόμενο να έλθει η ΝΔ.

Ο Συγκλητικός