Μπούλινγκ: To ανώτατο στάδιο του Νεομητσοτακισμού

Καλώς τα τα παιδιά από το Μοσχάτο! Το παλιό σύστημα αγιοποίησης του Σημιτισμού -που τώρα κολλάει ένσημα στον Νεομητσοτακισμό- περνάει μέρες ταραχής και παραζάλης- στοιχεία που διογκώνουν το θράσος τους. Μπορεί το όνειρο διάλυσης του ΠΑΣΟΚ για να πάρει τη θέση του ΙΧ κόμματος Φώφης να τους  βγήκε, αλλά το σχέδιο να γίνει αυτό το κόμμα προεκλογικό ηχείο ενδεχομένης συνεργασίας με τον Μητσοτάκη με την δέσμευση ότι θα του δώσει τις έδρες που θα του λείπουν, αν βγει πρώτος, ναυαγεί.

Σ’ αυτό το νέο κόμμα με το κακόηχο όνομα Κινάλ υπάρχουν άνθρωποι που αντιλαμβάνονται ότι η σύμπραξη με έναν επίγονο του Μητσοτάκη- της Αποστασίας και τόσων άλλων -θα συνιστά τερατογένεση και έγκλημα καθοσιώσεως για το ΠΑΣΟΚ- που παραμένει ΠΑΣΟΚ και ας του έβαλαν την αδιάφορη προβιά του Κινάλ.

Ζητούν το αυτονόητο: να αρχίσει διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ για την αποκατάσταση της ενότητας της δημοκρατικής παράταξης απέναντι στη Δεξιά. Υπέρ της προοπτικής της κυβερνώσας Κεντροαριστεράς με βάση του συσχετισμούς που θα διαμορφώσει η λαϊκή ετυμηγορία. Αντιλαμβάνονται ότι ο χειρότερος ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ καλύτερος από την καλύτερη Δεξιά.

Τα παιδιά, που λέγαμε, εκτός από την εργολαβία να συκοφαντήσουν αυτόν τον διάλογο, έχουν και δικούς τους λόγους να φοβούνται ότι τα πράγματα παίρνουν τροπή πολύ άσχημα για αυτούς και πετάγονται στον ύπνο τους.  Το καλαμπούρι με τις απειλές για… ειδικά δικαστήρια και άλλες “τιμωρίες ” δεν πουλάει. Και πώς να πουλήσει όταν οι εισαγγελείς  δικούς τους καλούν για ανακρίσεις;

Οι Συριζαίοι μπορεί να κάνουν και να λένε μπούρδες, αλλά τη χώρα που παρέλαβαν σε χρεοκοπία την κράτησαν όρθια και σκάνδαλα δεν έχουν. Κοντολογίς  δεν κλέβουν και κάνουν τη σωστή πολιτική, όπως δηλώνουν οι πάντες. Άρα θα πάνε στις εκλογές με προίκα.

Έτσι τα παιδιά πότε την πέφτουν στη Φώφη που δεν λέει “Κυριάκος και ξερό ψωμί” ή έστω “ναι” στο αντιΣΥΡΙΖΑ “μέτωπο” που ζητάει ο Βενιζέλος. Αλλά την βρίσκουν εντάξει όταν ζητάει εκλογές. Πότε την πέφτουν στον Σταύρο Θεοδωράκη που αρχίζει να καταλαβαίνει τη δύναμή του και δεν τους ρωτάει για τις αποφάσεις και τις επιλογές του. Και πότε διακινούν ελεεινολογίες για τον Δανέλλη και αθλιότητες για τον Κρεμαστινό-που λένε ότι τα κόμματα τους ανήκουν στο δημοκρατικό χώρο και συνεπώς συνομιλητής του είναι ο Τσίπρας όχι ο Κυριάκος.

Έτσι και η Γεννηματά αφήσει τα εσοβέζικα και  ξεκαθαρίσει ότι δεν πάει με τον Μητσοτάκη -και ας την κρεμάσουν ανάποδα στην Πειραιώς- θα καταρρεύσει το μπαλαμούτι ότι ο Κυριάκος θα είναι πρώτος και αν του λείπουν κάτι ψήφοι για αυτοδυναμία θα τις πάρει από τη Γεννηματά -στην οποία λέει ότι θα τη …χρησιμοποιήσει ακόμη και αν έχει αυτοδυναμία. Και μετά θα καταρρεύσει και το μπαλαμούτι ότι θα είναι πρώτος…

Είναι να μην υπάρχει αναταραχή και θρήνος;