Μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα η κυβέρνηση εγγυάται την αλήθεια και την ομαλότητα και το παρακράτος ορίζει την νομιμότητα

Του Νίκου Λακόπουλου

Με ένα φάκελο στα χέρια του με αποδεικτικά στοιχεία της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ ο Αλέξης Τσίπρας πάει σήμερα στη Βουλή ζητώντας την παραίτηση του Πρωθυπουργού ως επικεφαλής ενός “ρυπαρού” και “εγκληματικού δικτύου”.

Οι παρακολουθήσεις πλέον είναι ένα τετελεσμένο γεγονός, τεκμηριωμένο από αδιάσειστα στοιχεία που συνέλεξε μία ανεξάρτητη αρχή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα αφορά πρωτίστως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ΕΥΠ, την ευθύνη και εποπτεία της οποίας έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και με αλλεπάλληλες διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια Εισαγγελέα, την κ. Βλάχου, παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει με «διευθύνσεις και τηλέφωνα» κατονομάζοντας τόσο τον εν ενεργεία υπουργό που φέρεται να έχει παρακολουθηθεί όσο και τα κορυφαία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων -ένα εκ των οποίων φέρεται να βρίσκεται στην κορυφαία επιτελική θέση. Η λίστα περιέχει ένα παραιτηθέντα σύμβουλο για στρατιωτικά ζητήματα που επίσης βρέθηκε «σε επισύνδεση».

Πρόκειται για μια βόμβα που μπορεί να προκαλέσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που ωστόσο δεν έγινε αντιληπτή από τα φιλοκυβερνητικά μέσα που με την σιωπή τους δείχνουν χρόνο στην κυβέρνηση για να αμυνθεί περνώντας στην αντεπίθεση.

Ο Πρωθυπουργός δεν ξέρει

Η κυβέρνηση έχει ήδη παραδεχθεί τις παρακολουθήσεις, από “ρυπαρά” δίκτυα που όμως εργάζονταν -όπως και ο κ. Ράμμος- για τον ΣΥΡΙΖΑ -που είχε πληροφορίες πριν πάρει στα χέρια του τον φάκελο ο Αλέξης Τσίπρας καθώς τα δίκτυα -κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο- «διοχέτευαν προνομιακά και συστηματικά υλικό και πληροφορίες σε συγκεκριμένους μηχανισμούς».

“Οι επισυνδέσεις αυτές, κατηγορηματικά, δεν ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης. Καμιά ενημέρωση και κανένα στοιχείο δεν περιήλθε ποτέ σε γνώση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης».

Η Αρχή του Απορρήτου των Επικοινωνίων και προσωπικά ο πρόεδρος της Χρήστος Ράμμος έχει «μετατρέψει την ανεξαρτησία της Αρχής, της οποίας προΐστανται, σε περίεργη προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ» ενώ «φιλοδοξεί να καταστεί πολιτικός παράγοντας σε μια ευαίσθητη περίοδο» κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Πρώτα απ΄ όλα, ο κ. Τσίπρας καλό θα είναι να βρίσκει δικά του να λέει. Προφανώς το φως πάντοτε κερδίζει το σκοτάδι, αλλά είναι κλεμμένο αυτό. Να βρίσκει δικά του να λέει» απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου σε σχετική ερώτηση και πέρασε σε άλλο άσχετο θέμα:

“Έχει περάσει μια βδομάδα από τότε που είδαν το φως της δημοσιότητας SMS που υπαγόρευαν την μετοχική σύνθεση τηλεοπτικών σταθμών, με έναν Α2, και σιωπή. Τα ήξερε αυτά ο κ. Τσίπρας; Γινόταν εν γνώση του; Το κάνανε και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς; Ήταν επταψήφιος ο αριθμός των χρημάτων που με σακούλες πήγαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ; Οφείλει απαντήσεις».

Η κυβέρνηση φαίνεται να επιδιώκει πρόταση δυσπιστίας για μια αναμέτρηση εφ’ όλης της ύλης, να μεταθέσει δηλαδή τη συζήτηση σε άλλα θέματα και να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο υπάρχει μια συνωμοσία κατά της κυβέρνησης και είναι η ΑΔΑΕ και όχι η κυβέρνηση που έπεσε σε “θεσμικό ατόπημα”:

“Χθες, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει τη σημερινή του συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μόνο αυτό, τίποτα άλλο. Ω του θαύματος, σήμερα το πρωί ανακοινώνεται, γύρω στις 10.00, συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Ράμμο. Μετά τη συνάντηση τους, ο κ. Τσίπρας κρατά ένα φάκελο. Το περιεχόμενο του φακέλου ανακοινώνεται, ταχύτατα και κατά σύμπτωση μάλλον, εκεί που δημοσιεύονται και οι πληροφορίες των ρυπαρών δικτύων. Στο τέλος, αρκετά αργότερα, λαμβάνει μια επιστολή από τον κ. Ράμμο και ο Πρωθυπουργός”.

Η κυβέρνηση εγγυάται την ομαλότητα

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Πρόεδρο Δημοκρατίας είναι για την κυβέρνηση μια προσπάθεια να την εμπλέξει “σε σχέδιο εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων”.

“Η Κυβέρνηση, με απόλυτη προσήλωση στο Σύνταγμα και τους νόμους και αμέριστη εμπιστοσύνη στο έργο της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης, έχοντας μιλήσει καθαρά από την πρώτη στιγμή για την υπόθεση των επισυνδέσεων, εγγυάται τόσο την αποκάλυψη της πλήρους αλήθειας όσο και την πολιτική ομαλότητα».

Μια είδηση που βγήκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την κατάλληλη στιγμή αναπαράγεται από τα μέσα ενημέρωσης με θόρυβο και αφορ΄΄ά τη σύλληψη επιτηδείων που εκβίαζαν επιχειρηματίες και αποσπούσαν χρήματα.  Ανάμεσα στους φερόμενους ως δράστες είναι και ο προστατευόμενος μάρτυρας του σκανδάλου Novartis “Μάξιμος Σαράφης”.

Είναι αυτός που έκρινε προστατευόμενο μάρτυρα η Ελένη Τουλουπάκη θα μεταδώσει το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Ο Πρωθυπουργός φεύγει για την Κρήτη και μάλλον δεν σκέφτεται να παραιτηθεί. Ο αγώνας λίγο πριν τις εκλογές θα δοθεί στο χώρο της ενημέρωσης -δηλαδή της προπαγάνδας- και θα είναι μέχρις εσχάτων.

Το παρακράτος εκτοπίζει το κράτος

Η ΕΥΠ παρακολουθούσε, αλλά ο Πρωθυπουργός και προιστάμενός της δεν ΄ήξερε. Τελικά έμαθε πως οι παρακολουθήσεις γίνονται από “ρυπαρά” δίκτυα που όμως εργάζονταν για τον ΣΥΡΙΖΑ αν και είχαν την υπογραφή και της εισαγγελέως της ΕΥΠ.

Το παρακράτος που κατέλαβε την κυβέρνηση επιχειρεί πλέον να εκτοπίσει το κράτος και την ανεξάρτητη αρχή που απειλείται από τον αρχιεισαγγελέα με ποινική δίωξη.

Ο κ. Ράμμος χθες ήταν «αυτόκλητος καλεσμένος» για τον Πρόεδρο της Βουλής. Σήμερα για την κυβέρνηση είναι όργανο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως συμβαίνει σε απολυταρχικά καθεστώτα η αντιπολίτευση είναι εχθρός του έθνους και η κυβέρνηση -όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- “με απόλυτη προσήλωση στο Σύνταγμα εγγυάται τόσο την αποκάλυψη της πλήρους αλήθειας όσο και την πολιτική ομαλότητα” .

Κάποιος πρέπει να πάει σε δίκη, αλλά μάλλον αυτός είναι ο κ. Ράμμος.