Νέα παγίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Του Τάκη Ψαρίδη

Τα κανάλια έχουν ήδη αποφασίσει για το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου πριν τις εκλογές και ο Σύριζα, χωρίς να το θέλει, φαίνεται να αποδέχεται αυτό το αποτέλεσμα.

Πολλοί επιχαίρουν ότι επιτέλους ο δημόσιος διάλογος μεταφέρεται στην φορολογία, όμως το επικοινωνιακό παιχνίδι δε παίζεται στα μερίσματα, αν αυτά είναι πέντε πάνω ή πέντε κάτω.

Η γραμμή των Αμερικανών επικοινωνιολόγων του κου Μητσοτάκη είναι προφανής. Δεν είναι μόνο η κατατρομοκράτηση των ψηφοφόρων για τούς δήθεν φόρους που θα επιβάλει στο λαό ο δαιμονικός Σύριζα. Αυτό τουλάχιστον το έχουν καταλάβει εκεί στην Κουμουνδούρου.

Εκείνο που δεν έχουν ακόμα καταλάβει είναι η γραμμή της ΝΔ για την διεξαγωγή της προεκλογικής αντιπαράθεσης ως να ειναι το Πασόκ η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας. Αυτό δηλαδή που ήδη έχουν αποφασίσει τα διάφορα «κανάλια».

Στην ίδια γραμμή, για τους δικούς του λόγους, κινείται εύστοχα και το Πασόκ που, σαν να διεκδικεί την αυριανή κυβέρνηση, αναφέρεται στις διαφορές των φόρων του προγράμματος του με τη ΝΔ και στο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα που θα επιβάλει αναλαμβάνοντας την διακυβέρνηση της χώρας!  

Ίσως γελάσουν πολλοί με τον μικρομεγαλισμό του Πασόκ αλλά οι επικοινωνιολόγοι της ΝΔ ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν, όπως αποδείχτηκε, με απόλυτη επιτυχία. Αναδεικνύοντας επικοινωνιακά πριν τις εκλογές το Πασόκ ως την αξιωματική αντιπολίτευση, μειώνουν και απαξιώνουν ακόμα περισσότερο τον Σύριζα και αυτό δεν είναι για γέλια.

Ήδη ο κος Μητσοτάκης το έχει δηλώσει καθαρά. «Η δημοκρατία χρειάζεται και μία αξιόπιστη αντιπολίτευση, ο Σύριζα απέτυχε και το Πασόκ θέλει να πάρει τη θέση του». Πώς αλλιώς δηλαδή να το πει πιο καθαρά ο άνθρωπος, ότι προτιμά το Πασόκ στην αντιπολίτευση;

Άραγε, στην ίδια ακριβώς γραμμή δεν συντάσσεται και το Πασόκ όταν προβάλλει ως αιχμή της προεκλογικής του τακτικής πως η αντιπολίτευση του Σύριζα είναι ο καλύτερος «χορηγός» του κου Μητσοτάκη;

Αυτήν λοιπόν την νέα παγίδα απαξίας δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται τα επιτελεία της Κουμουνδούρου και ήδη πατούν με το ένα πόδι μέσα της, επιτρέποντας μια προεκλογική αντιπαράθεση που ενισχύει τους ήδη πολιτικούς συσχετισμούς αντί να τους ανατρέπει.

Επί τόσα χρόνια, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση, δεν απάντησαν στην απαξία του Σύριζα που αποτέλεσε και την κυριότερη αιτία της πανωλεθρίας του. Καθώς φαίνεται ούτε και τώρα απαντούν αποφασιστικά και αποτελεσματικά. Κάποιες σπασμωδικές κινήσεις είναι μεν σωστές πλην όμως δεν αρκούν και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ακόμα πιο οδυνηρό.-