Νέες εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών

Νέες εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών αναμένονται μετά το αίτημα των Θανάση Κουκάκη και Άρτεμι Σίφορντ προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας για επανέλεγχο της υπόθεσης με διευρυμένη εντολή, ώστε να εξεταστούν όλα τα νέα στοιχεία που έχουν έλθει στο φως από τον προηγούμενο Ιούλιο έως σήμερα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕφΣυν, το αίτημα κατέθεσε ο δικηγόρος των δύο θυμάτων των υποκλοπών, Ζαχαρίας Κεσσές, και ζητά ζητείται επίσης να ελεγχθούν διεξοδικά οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εταιρειών Krikel και Intellexa.

Συγκεκριμένα, ζητείται από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας να ελέγξει διεξοδικά τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εταιρειών Krikel και Intellexa, στις τράπεζες Optima Bank, Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα και να εξετάσει επίσης τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ελληνικών εταιρειών Apollo Technologies, Hermes Technologies και Feroveno Limited, που σχετίζονται με τους μετόχους της Intellexa Φέλιξ Μπίτζιο και Ταλ Ντίλιαν.

Το αίτημα υποβλήθηκε καθώς στοιχεία των τραπεζικών συναλλαγών που έχουν υποβληθεί στη Βουλή δείχνουν πως η Krikel του Γιάννη Λαβράνου είχε τραπεζικές συναλλαγές με την Intellexa, την ίδια περίοδο που λάμβανε πληρωμές μεγάλου ύψους από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για προμήθειες συστημάτων ασφαλείας.

Το 33 σελίδων αίτημα επανελέγχου που υποβλήθηκε στην ΕΑΔ παραθέτει όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τη δημοσιογραφική έρευνα των τελευταίων 12 μηνών και αποκαλύπτουν την ανθρωπογεωγραφία των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο των υποκλοπών.