Νέοι, ταλαντούχοι δαίμονες!!!

Γράφει η Καλυψώ

Είναι τόσο πολλοί οι νέοι ταλαντούχοι Έλληνες που εμφανίζονται στο εξωτερικό, τον τελευταίο καιρό σε κάθε λογής σκηνή -πολιτιστική ή επιστημονική – που δεν μπορεί κανείς παρά να νοιώθει πως κάτι καλό να επιφυλάσσει το μέλλον!

Τους ” δαίμονες”  που πρόσφατα ακούσαμε στις Βρυξέλλες, δεν μπορούμε με τίποτα να τους συνδέσουμε με το πνεύμα του κακού. Οι String Demons (Δαίμονες των Εγχόρδων)  είναι υπέροχοι μουσικοί, δημιουργικοί καλλιτέχνες, και χωρίς αμφιβολία ενθουσιάζουν το κοινό στο οποίο απευθύνονται.

Μας χάρισαν μια ιδιαίτερη βραδιά! Στην αρχή κυριάρχησε η έκπληξη και στη συνέχεια ο ενθουσιασμός. Δύο μόνον άνθρωποι κι όμως γέμισαν όχι μόνον τη  σκηνή αλλά και την αίθουσα, συμπαρέσυραν το ακροατήριο κι ο δικός τους πρωτότυπος διάλογος  αγκαλιάστηκε από τη συμμετοχή μιας αυθόρμητης χορωδίας.

Η βιολονίστρια Λυδία Μπουντούνη και ο αδερφός της βιολοντσελίστας Κωνσταντίνος Μπουντούνης έχουν ασχοληθεί με όλα τα στυλ της μουσικής. Tο πλούσιο πρόγραμμά τους, εκτός από δικά τους έργα (Ο Αθάνατος, Πειρατικό, Ποντιακό Καζίνο, Βίος και Αλητεία ενός Πολιτικού, μεταξύ άλλων),  περιλαμβάνει και δικές τους διασκευές που ξεκινούν από τον Χατζιδάκι και τον Θεοδωράκη μέχρι τον Βαμβακάρη και τον Τσιτσάνη και από τον Bach, και Vivaldi μέχρι τους Abba, τους Iron Maiden και τους Queen.

Η Λυδία και ο Κωνσταντίνος άρχισαν να παίζουν βιολί και τσέλο στις ηλικίες των πεντέμισι και έξι χρονών.  Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν το σπίτι τους ” μουσικό” κι εκεί ήταν πάντα δεδομένο ότι πρώτα θα μελετούσαν  βιολί και τσέλο και μετά θα έρχονταν τα μαθήματα του σχολείου! Στο μουσικό τους λοιπόν σπίτι  ακούγονταν με την ίδια ευκολία και συχνότητα μουσικές του Bach, των Beatles, του Χατζιδάκι, του Vivaldi, του Michael Jackson, του Σαββόπουλου, του Τσιτσάνη, του Mozart, των Rolling Stones, του Θεοδωράκη, του Beethoven, των Pink Floyd, του Armstrong, του Jimmy Hendrix, του κ.ά. Μοιραία λοιπόν όλα αυτά τα είδη μουσικής τους έχουν επηρεάσει.

‘Όπως οι ίδιοι είπαν σε μια συνέντευξή τους στο BHMA:  «Όποια μουσική, μοτίβο ρυθμικό ή μελωδικό, μελωδία, κομμάτι, τραγούδι φτάσει στα αφτιά μας και μας αρέσει πολύ, μας καταβάλλει μια ακατανίκητη επιθυμία να πιάσουμε τα όργανα και να το παίξουμε. Από όποιο μουσικό “χωράφι” και αν προέρχεται! Το κλασικό, το παραδοσιακό, το ποπ, το ροκ, το jazz, το λαϊκό. Έτσι προκύπτουν οι διασκευές. Και αυτό ισχύει και για τις διασκευές και για τα δικά μας, τα καινούργια κομμάτια! Και γι’ αυτό ποτέ δεν ξέρουμε… ποια θα είναι η επόμενη διασκευή και από πού προερχόμενη».

Από την ηλικία των 10 χρονών περίπου παίζουν σε Ελλάδας και εξωτερικό. Ως String Demons συνεργάζονται από τον Μάρτη του 2014.