Νίκος Ανδρουλάκης: Ρέστα

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Το 2022 αφήνει τελικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ χασούρα. Για το 2023 παίζει τα ρέστα του.

Το 2022 υπήρξε γενναιόδωρο για τον Νίκο Ανδρουλάκη: από περιφερειακός ευρωβουλευτής βρέθηκε στο κλαμπ των επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Κατανίκησε τη δυναστεία Παπανδρέου, τον -υπόδικο τότε- Λοβέρδο, την εμπειρία του Καστανίδη και το βιογραφικό του Γερουλάνου.

Βολεύτηκε στον δημοσκοπικό αέρα, που φάνηκε να φυσάει πως το μέρος του, αλλά δεν κατάφερε να υπηρετήσει την ηγετικότητα του προεδρικού ρόλου.

Η ανοχή στα εσωκομματικά φέουδα, τριχοτόμησε το ΠΑΣΟΚ και ο εγκλεισμός στη «φράξια της Θράκης» τον αποδυνάμωσε στο παραδοσιακό ακροατήριο του κόμματος.

Ταυτόχρονα ο μικρομεγαλισμός των φιλοδοξιών του τον έκανε να δαγκώσει περισσότερο από όσο μπορούσε να μασήσει.

Εμφανιζόμενος ως υποψήφιος… Πρωθυπουργός εξίσωσε τη ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ – προσφέροντας υπηρεσία στον Μητσοτάκη.

Όταν αποκαλύφθηκε – από το Χρήστο Ράμμο, όχι από τον ίδιο – η «επισύνδεσή» του από την ΕΥΠ, άνοιξε χάσμα μεταξύ τους.

Αλλά εγκλωβίσθηκε στη μονοθεματική διαχείριση της παρουσίας του, αφήνοντας κενά: ποτέ δεν μήνυσε τους Κοντολέοντα, Δημητριάδη, Μητσοτάκη -όπως έκανε ο Κύρτσος – για να κριθεί στο Δικαστήριο, τι ήταν νόμιμο και τι όχι.

Υστερα ήλθε η Εύα Καϊλή και τον αποτελείωσε.

Συμπορεύθηκαν – ως βενιζελικά «άλογα»- και δεν την «έκοψε» όταν η κυρία συντάχθηκε με τον Λοβέρδο.

Τη διευκόλυνε μάλιστα να πάρει μια από τις αντιπροεδρίες που δικαιούται το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Δεν τη διέγραψε ούτε με τις αποστάσεις της στις υποκλοπές και, την εμφανών κινήτρων, ομιλία της στο Στρασβούργο υπέρ του Κατάρ.

Ετσι ο εισαγγελέας τη συνέλαβε ως ευρωβουλευτίνα ΠΑΣΟΚ και των Ευρωσοσιαλιστών.

Τους κατέστρεψε και δεν είχε καν μούτρα εμφανιστεί στη Σύνοδο του ΕΣΚ στις 15 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο κλείνει το 2022 με το ίδιο λάθος που το άρχισε: αποκλείει τη συνεργασία με τον Τσίπρα και επιμένει στον εξής παραλογισμό:

-Δεν θα συνταχθεί μαζί του στις δυο πρώτες διερευνητικές εντολές, αλλά στην τρίτη θα καλέσει, για σχηματισμό κυβέρνησης , «τις πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν με σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα». Δηλαδή τον… Τσίπρα!

Το 2022 του αφήνει τελικά χασούρα. Για το 2023 παίζει τα ρέστα του.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR