Νίκος Φίλης: Tα παιδιά θα φάνε, αλλά του χρόνου!

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Του Νίκου Γαλάτη

FILHS-NIKOS03-13JULY2015

Ο Νίκος Φίλης, ο υπουργός Παιδείας, ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου την Δευτέρα το βράδυ. Υπάρχουν παιδιά στα δημοτικά που υποσιτίζονται, είπε.

Πρώτη ερώτηση: μόνο στα δημοτικά υπάρχουν παιδιά που υποσιτίζονται; Ή μήπως τα άλλα δεν μας ενδιαφέρουν;

Το υπουργείο βρίσκεται σε συνεργασία με ιδιώτες και την Εκκλησία –είπε- για να λύσει το πρόβλημα. Ωραία, αλλά αν το θέμα εναπόκειται στην Εκκλησία και τους ιδιώτες, ποιο ακριβώς είναι το έργο της κυβέρνησης.

Το σοκ ήρθε όταν ο μάλλον σαστισμένος και …αντιπολιτευόμενος υπουργός απάντησε με …οπλιστική ειλικρίνεια: φέτος- με ένα πιλοτικό πρόγραμμα θα φάνε 10.000 παιδιά που υποσιτίζονται σε ορισμένες περιοχές. Τα υπόλοιπα θα  φάνε- έτσι ακριβώς είπε (!)- του χρόνου!

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

«Είμαστε σε συνεννόηση με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, προκειμένου σε λίγες μέρες πιλοτικά, περίπου 10.000 μερίδες ημερησίως, μικρά  γεύματα, να πάνε σε περιοχές και σε σχολεία που δεν υπάρχουν κυλικεία» τόνισε ο υπουργός Παιδείας. “Θα ξεκινήσουμε σε λίγες μέρες σε συνεργασία με την κ. Φωτίου, την Eκκλησία, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και τους ιδιωτικούς φορείς. To θέμα του μαθητικού υποσιτισμού είναι φοβερό πρόβλημα. Από του χρόνου θα προσπαθήσουμε να σιτίσουμε όλα τα σχολεία».

Αν βέβαια επιζήσουν ως τότε.