Νίκος Χριστοδουλάκης: “Άλλοι καλύτεροι θα τα καταφέρουν καλύτερα από εμάς”

Μια σοβαρή επέμβαση που έκανε στο κεφάλι τον αναγκάζει να διακόψει κάθε δραστηριότητα. Το πρόβλημα υγείας το γνωστοποίησε ο ίδιος με μια πολύ συγκινητική επιστολή που απέστειλε στο «Βήμα», όπου εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θα αφοσιωθεί πλέον αποκλειστικά στην οικογένειά του και στην αντιμετώπιση του προβλήματος της υγείας του:

«Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, εδώ και περίπου έναν μήνα – μετά από ένα οξύ και αιφνίδιο συμβάν – έπρεπε να αφαιρέσω δύο εγκεφαλικούς όγκους συν τον ιστό. Η εγχείρηση ήταν δύσκολη, αλλά πήγε καλά και έκτοτε αναρρώνω οίκαδε. Το επόμενο βήμα είναι ο εμβολιασμός και η απομόνωση από το εξωτερικό περιβάλλον για όσο διάστημα απαιτηθεί. Λογικά η ανάταξη θα ολοκληρωθεί εντός του έτους, αλλά δεν βιαζόμαστε κιόλας.

Προτεραιότητά μου είναι πλέον μόνο η υγεία και η οικογένειά μου και γι’ αυτό παραιτούμαι κάθε άλλης δραστηριότητας ή υποχρέωσης. Μόλις στη σύνταξη, για πάντα συνταξιούχος. Σας ευχαριστώ όλους και όλες για τη μακρά και ευδόκιμη συνεργασία μας και είμαι βέβαιος ότι άλλοι καλύτεροι θα τα καταφέρουν καλύτερα από εμάς. Η ζωή είναι forward».