Να ασχοληθούμε με όσους δεν έχουν «φωνή» στα Μέσα…

…αλλιώς δεν είμαστε δημοσιογράφοι και γινόμαστε άφωνοι όπως και οι “άθλιοι” αυτής της ζωής…

Να ασχοληθούμε με τους ‘αόρατους’ και όσους δεν έχουν ‘φωνή’ στα Μέσα. Με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, κι ας κουραστήκαμε με το θέ(α)μα. Με τις γυναίκες πρόσφυγες και τα ασυνόδευτα παιδιά κι ας μας μαυρίζουν την ψυχή. Κι ας μας λένε ότι δεν πουλάει πια το θέμα. Να..
ακούσουμε τους ανέργους. Είμαστε κι εμείς μέρος τους. Τους μοναχικούς. Τους ηλικιωμένους. Τους δυστυχισμένους. Τους καταπιεσμένους. Τους άστεγους. Με όλους αυτούς που μας έχουν ανάγκη και που στα ΜΜΕ τους θεωρούμε μειοψηφία και περιθώριο αλλά είναι πλειονότητα και μάλιστα συντριπτική. Είναι οι συνάνθρωποί μας.

Αλλιώς δεν είμαστε δημοσιογράφοι και η δημοσιογραφία των πολιτών θα κάνει αυτή τη δουλειά για την οποία εμείς ταχθήκαμε. Λέμε ότι αν κάτι δεν έχει βγει στα media δεν υπάρχει. Είναι λάθος. Έτσι χάνουμε όχι μόνο την αξιοπιστία μας αλλά και οι ίδιοι τη “φωνή” μας. Γινόμαστε άφωνοι όπως και οι “άθλιοι” αυτής της ζωής.

Tα παραπάνω είπε συνοπτικά ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, Ράσελ Φρανκ που συμμετείχε στα σεμινάρια της ΕΣΗΕΑ για την ψηφιακή δημοσιογραφία κλείνοντας τον Γ’ κύκλο.

Η εκ των υπευθύνων των σεμιναρίων της ΕΣΗΕΑ Σόνια Χαϊμαντά τα ανέβασε στο fb σημειώνοντας:

«Βάζω τα λόγια του καθηγητή ως επίλογο για το που πρέπει να προσανατολιστούν τα sites. Προσπαθούμε να γίνουμε όλο και καλύτεροι . Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου για τη συμμετοχή τους. Ήταν πολύ απαιτητικοί και αυτό μας έδωσε περισσότερη ώθηση . Ευχαριστώ την πρόεδρο του Δ.Σ. Μαρία Αντωνιάδου για την εμπιστοσύνη, το ΔΣ και την Αγγελική Γυπάκη για την εξαιρετική συνεργασία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Βέρα Ζερβακάκη, υπεύθυνη σεμιναρίων και ανέργων της ΕΣΗΕΑ, για την άψογη στήριξη».

ΑΠΟ ΤΟ ZOURNALISTAS.GR