Νεοαποικία χωρίς εθνική κυριαρχία

Του Απόστολου Λουλουδάκη

Ένα μείζον εθνικό θέμα που έπρεπε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου αποσιωπάται επιμελώς από τα Ελληνικά ΜΜΕ.

Μετά την επίσκεψη του Μάϊκ Πομπέο, υπουργού Eξωτερικών των ΗΠΑ στην Αθήνα έχει διαμορφωθεί ένα νέο γεωπολιτικό τοπίο στην περιοχή. Για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση υπάρχει τόσο μεγάλη απόκλιση στις θέσεις Ελλάδας- Κύπρου σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που εγκυμονεί κινδύνους και για την απένταξη της χρηματοδότησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα από την ΕΕ.

Φαίνεται ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει τόσες αθώες προθέσεις για μια σειρά εθνικών θεμάτων και κυρίως δεν φαίνεται να σέβεται την αρχή της συνέχειας του κράτους. Μετά την επικίνδυνη και τυχοδιωκτική στάση της ΝΔ στο ζήτημα των Σκοπίων φαίνεται ότι στο Κυπριακό και στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις πελαγοδρομεί και ξεδιπλώνεται η κρυφή της ατζέντα της ακύρωσης του ενιαίου αμυντικού δόγματος και της αναθεώρησης του νομικού καθεστώτος νομής και κατοχής του Ελληνικού εθνικού χώρου.

Τα οικονομικά συμφέροντα της Ελληνικής παρασιτικής ολιγαρχίας διαπλέκονται με επεκτατικές στρατηγικές της Τουρκίας και η σημερινή κυβέρνηση δεν διστάζει να θέσει σε εφαρμογή τα σχέδια τους.

Μέσα από ένα ψευδεπίγραφο ψευτοπατριωτισμό που δηλητηρίασε τις ψυχές των Ελλήνων στο Σκοπιανό ζήτημα, ξεπροβάλλουν καθαρά οι προθέσεις και οι στόχοι μιας Κυβέρνησης που οι πολιτικές της εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τα Ελληνικά συμφέροντα και τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Οι μπίζνες στο Αιγαίο έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και οι κίνδυνοι για την Ειρήνη στην περιοχή αυξάνονται καθημερινά και η Ελλάδα στερείται εθνικής στρατηγικής και σχεδιασμού.

Μοιάζει με μια νεοαποικία χωρίς εθνική κυριαρχία που άγεται και φέρεται από τους κηδεμόνες της και τον ανταγωνισμό των δυνάμεων που αναδιανέμουν τα εδάφη και τον πλούτο της περιοχής.

Ηγέτες, μικρόψυχοι, νάνοι, χωρίς γνωστικό υπόβαθρο, χωρίς διανοητικό βεληνεκές, ανιστόρητοι ταλαιπωρούν τον Ελληνικό λαό για το πώς θα καλύψουν το μεγαλύτερο σκάνδαλο του Νεοελληνικού κράτους.

Η Βουλή ζει στον δικό της κόσμο, στο θέατρο του παραλόγου, στις κοκορομαχίες, στην συγκάλυψη των σκανδάλων.

Η διάκριση των εξουσιών έχει χαθεί στην προσπάθεια εδραίωσης του νέου δικομματισμού και στην στεγανοποίηση των κέντρων λήψης των μεγάλων επιλογών που θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας μας.