Ντόρα Μπακογιάννη: Κοροϊδία…

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Μεταξύ μας: η μόνη δουλειά που ξέρει να κάνει η Ντόρα Μπακογιάννη είναι πολιτικός – και αυτή όχι και τόσο καλά.

Είναι κανόνας: όσοι μπαίνουν στην πολιτική έχουν ένα επάγγελμα. Κάποιοι απλώς το επικαλούνται, για να δείξουν ότι ξέρουν μια δουλειά για να ζήσουν.

Η κυρία αποτελεί εξαίρεση: ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς επαγγέλλεται. Στο επίσημο βιογραφικό της αναφέρει ότι «το 1977 μετά από διαγωνισμό προσελήφθη στο υπουργείο Συντονισμού και εργάστηκε στη Διεύθυνση σχέσεων και συνεργασίας με την ΕΟΚ».

Το 1984 πάντως βρήκε δουλειά στο πολιτικό γραφείο του πατέρα της και από το 1989 είναι βουλευτίνα, υπουργός ή δήμαρχος.

Μεταξύ μας: η μόνη δουλειά που ξέρει να κάνει η Ντόρα Μπακογιάννη είναι πολιτικός – και αυτή όχι και τόσο καλά.

Τον «ήπιε» – που θα έλεγε και η Τζάκρη – την πρώτη φορά από τον Σαμάρα – και τη δεύτερη φορά από τον αδελφό της:

-Έγινε υπουργός του οικογενειακού εχθρού, της στέρησε το δικαίωμα στην δεύτερη ευκαιρία, της έκοψε το βήχα για υπουργείο και την έστειλε στα Χανιά.

Εκεί το εμβληματικό σπίτι της οικογένειας, στο Ακρωτήρι, έχει κληροδοτηθεί στο ζεύγος Κυριάκου – Μαρέβας και όχι στην πρωτότοκη κόρη – που το επισκέπτεται πλέον ως καλεσμένη τους, όταν δέχονται τους τοπικούς βουλευτές.

Στην πολιτική η «Ψηλή» είναι ίδιος ο πατέρας της. Μπορούσε να σου λέει, μέρα μεσημέρι, ότι είναι μεσάνυκτα. Ή ότι «0+0 αύξηση στους μισθούς και τις συντάξεις, ίσον ενίσχυσή τους κατά… 14%.

Θα φρίξει όποιος διαβάσει την «εξομολόγησή» του στον Αλέξη Παπαχελά – για μεταθανάτια έκδοση, όταν κανείς δεν θα του ζητήσει εξηγήσεις – στο βιβλίο: «Ο Κώστας Μητσοτάκης με δικά του λόγια», – εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Η Ντόρα στις αρχές της δεκαετίας του 1990, δήλωνε ότι ζούσε με 60.000 δραχμές της εποχής. Είχε γίνει μεγάλη πλάκα τότε.

Προ ημερών πήγε στον Γιώργο Παπαδάκη για να υπερασπιστεί την αγροτική Πολιτική του Μητσοτάκη, για τον οποίο – την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενη – δηλώνει «υπερήφανη».

Χαμογελαστή και αμέριμνη, βεβαίωσε ότι ο Πρωθυπουργός «έχει διάλογο με τους αγρότες» και «θα τους δώσει ότι μπορεί».

Με αναφορές που έδειχναν ότι δεν κατέχει το θέμα και παραπλανητικές ατάκες για τον… Μακρόν και τον Ανδρέα Παπανδρέου, κάποια είπε για τους αγρότες:

-«Καταλαβαίνω απολύτως ποιο είναι το πρόβλημα. Ένα μποστάνι έχω στα Χανιά – σ.σ.: έκτισε δίπλα στην κληρονομιά του αδελφού της – και τρέμω κάθε φορά τον καιρό». Πρόσφατα, είπε, έχασε τον καρπό της μοναδικής πορτοκαλιάς της από «θύελλα».

Το τελευταίο μπαλώνεται. Μπορεί να πάρει επιδότηση όπως ο Κυριάκος, για τις ελιές του.

Τα υπόλοιπα δείχνουν μηδέν ενσυναίσθηση και κοροϊδία για ανθρώπους που ζουν δύσκολα. Η άγνοια, ο κυνισμός και η υποκρισία, ξεπερνούν τον προεκλογικό εκβιασμό της στους Πομάκους.

Ήταν τόσο εξοργιστική, ώστε ο Αμερικάνος ηθοποιός Μπομπ Χοπ θα έλεγε: «Μετά την εκπομπή πουλήθηκαν πολλές τηλεοράσεις. Όσοι δεν μπόρεσαν να τις πουλήσουν, τις πέταξαν».

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR