Ξαφνική τροπολογία στοχοποιεί και απειλεί Ράμμο και ανεξάρτητες αρχές

Φωτογραφική διάταξη κατά μελών Ανεξάρτητων Αρχών περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο-σκούπα του ΥΠΕΣ που κατατέθηκε στη Βουλή. Το άρθρο 43, το οποίο δεν ήταν αναρτημένο στη διαβούλευση, προβλέπει ότι τα μέλη των ανεξάρτητων Αρχών δύνανται να αντιμετωπίζουν ευθύνες «αν ενήργησαν με δόλο ή παραβίασαν το απόρρητο των πληροφοριών και στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».

Η διάταξη «φωτογραφίζει» τα μέλη της ΑΔΑΕ και ειδικ΄΄α τον Χρήστο Ράμμο, ΄’¨Οχι τυχαία διατηρεί και επισείει ως απειλή τη δυνατότητα ποινικής δίωξης για πράξεις παραβίασης απορρήτου ακόμη κι αν όταν έχουν γίνει από αμέλεια» αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεόφιλος Ξανθόπουλος:

Δεν έφτανε μόνο η προσπάθεια απομάκρυνσης και του κ. Μενουδάκου της ΑΠΔΠΧ και του κ. Ράμμου της ΑΔΑΕ. Ο κ. Μητσοτάκης σε άσχετο νομοσχέδιο συμπεριέλαβε διάταξη που υποτίθεται ότι αφορά θέσπιση ενός ακόμα ακαταδίωκτου, αυτή τη φορά σε σχέση με συγκεκριμένες συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές και το προσωπικό τους.

Όμως, τρέμοντας κάθε είδους αποκάλυψη για τη δράση τους στην υπόθεση των υποκλοπών, όχι τυχαία διατηρεί και επισείει ως απειλή τη δυνατότητα ποινικής δίωξης για πράξεις παραβίασης απορρήτου ακόμη κι αν όταν έχουν γίνει από αμέλεια”.

“Προσπαθούν να τους τιμωρήσουν και να τους φοβίσουν, επειδή λειτούργησαν σύμφωνα με την συνταγματική επιταγή” αναφέρει σε άλλη δήλωση ο Κώστας Ζαχαριάδης. “Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το καθεστώς Μητσοτάκη δεν συγχωρεί αυτούς που υπερασπίζονται τους θεσμούς και τη Δημοκρατία απέναντι στις εκτροπές του.

Στην τελευταία νομοθετική του πρωτοβουλία, προτού οι πολίτες το στείλουν στο σπίτι του, αποφάσισε να αναβιώσει σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω στο μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς, στο κράτος των διώξεων και της τρομοκρατίας“.