Ξεκαθαρίζει η ήρα απ’ το στάρι

Του Τάκη Ψαρίδη

Ξεκαθαρίζουν οι ακροκεντρώοι απ’ τους κεντρώους και πραγματικά φιλελευθέρους. Κλαυθμός και οδυρμός!  Έφτασε ένα μόνο ερωτηματικό για να ταράξει συθέμελα την υπόσταση των ακροκεντρώων.

Μένουμε Ευρώπη; Προφανώς το ερωτηματικό αυτό δεν  θέτει το δίλημμα, μένουμε ή δεν μένουμε στην Ευρώπη και αυτό το καταλαβαίνει ακόμα και ένα παιδί του δημοτικού.

Άλλωστε ουδέποτε η ανανεωτική αριστερά, από τον Μπερλινγκουέρ έως τον Κύρκο και τον Τσίπρα,  θέλησαν την χώρα έξω απ’ την Ευρώπη και αυτό ήταν η βασική διαφοροποίηση απ’ την δογματική αριστερά και το ΚΚΕ.

Ο τίτλος «Μένουμε Ευρώπη;» απλώς ρωτά το εξής. Μένουμε όντως στην Ευρώπη; Τί σχέση έχουν η Ευρώπη και τα ευρωπαϊκά ιδεώδη με τις παρακολουθήσεις και τα απανωτά πλήγματα στο κράτος δικαίου και στην Δημοκρατία;

Η εχθρότητα των επιφανών ακροκεντρώων (Διαμαντοπούλου κ,λπ) σε μια εκδήλωση με το άκρως επίκαιρο θέμα, «Υποκλοπές, Δικαιώματα και Κράτος Δικαίου», με την συμμετοχή των Βενιζέλου, Αλιβιζάτου και Κοντιάδη μαζί με συριζαίους,  αποκαλύπτει ότι οι ακροκεντρώοι ουδέποτε είχαν σχέση με τα λεγόμενα ευρωπαϊκά ιδεώδη. Απλώς τα χρησιμοποίησαν για να χτίσουν το αντισύριζα μέτωπο και την μητσοτακική κυριαρχία.

Αυτό το μέτωπο καταρρέει και στη θέση του ορθώνεται ένα δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στο καθεστώς Μητσοτάκη και σε κάθε συνταγματική παρεκτροπή. Πλέον οι ακροκεντρώοι αποκαλύπτονται εις τα εξ ων συνετέθησαν.  Την εποχή των μνημονίων υποστήριξαν την χειρότερη πλευρά της Ευρώπης σε βάρος της χώρας μας. Σήμερα προσπαθούν να δικαιολογήσουν λυσσαλέα το καθεστώς Μητσοτάκη που αποδεδειγμένα -και με την υπογραφή της ΑΔΑΕ, πλήττει καίρια τα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και την Δημοκρατία μας.  

Στην πραγματικότητα δηλαδή, τα άτομα αυτά έχουν τόση σχέση με τα ευρωπαϊκά ιδεώδη, όση σχέση έχει και ο μητσοτακισμός με τον φιλελευθερισμό και την Δημοκρατία.