Οι … βαστάζοι επιστήμονες

Του Ιωάννη Δαμίγου

Έφτασαν στο έσχατο σημείο της απώλειας της επιστημοσύνης τους, της ανθρωπιά τους, του ανεύθυνου υπαλλήλου πρακτική, του βαστάζου υποταγή, της περιφρόνησης φιγούρες, συνένοχοι στο στυγνό έγκλημα των αδιάψευστων αριθμών μαρτυρικών θανάτων. Οι χειρότεροι των πολιτικών, ιατροί! Με αψεγάδιαστη υποκριτική παρουσία, ταλαντούχοι ηθοποιοί με μάσκες όχι αρχαίας μα σύγχρονης τραγωδίας, μαστροποί των εμπόρων και του κέρδους, με συμβόλαια καταδίκης συνανθρώπων.

Χριστιανοί της ευκαιρίας, με δάκρυα της απάτης, φαρισαίοι και υποκριτές υπηρέτες του αδίστακτου, πιο αδίστακτοι εσείς όλων. Αμετανόητοι θηρευτές ψυχών, ακόμη κινείστε στις σκιές και στο περιθώριο, δειλοί μηχανορράφοι, ψάλτες του ολέθρου και ξενιστές ιών απανρθωπιάς! Με τις εξαιρετικά άστοχες σκοπούμενες προτροπές, πλασαρισμένες ανάλογα του στοκ εμπορεύματος εταιρειών, με επιστημονικά εμπρός και πίσω, τώρα ναι, τώρα όχι, σκιτζίδικης εξαρτημένης συμπεριφοράς, ίδιας  πολιτικών μεντόρων σας.

Χωρίς ούτε μια παραίτηση, πάλι όμοιοι με πολιτικούς! Καλώς καμωμένα όλα μέχρι εδώ, έτοιμοι να συνεχίσετε την ίδια τακτική, του χαμού! Μελέτες ενοχής καταχωνιασμένες, υπογεγραμμένες με σταυρούς, με χιλιάδες σταυρούς, χριστιανικούς σταυρούς. Λάγνοι  ειδωλολάτρες των επιστημονικών σας επιτροπών και των συμβούλων της καρέκλας, ανάξιοι των περιστάσεων, ικανοί των παραστάσεων, παράσιτα των παρατάσεων, υποκείμενα των περιστάσεων.

Δολιοφθορείς της δημόσιας περίθαλψης, μάνατζερ της ιδιωτικής εκμετάλλευσης, ταιριαστή πάλι ταύτιση με τους εργοδότες σας πολιτικούς. Τριάντα τρείς χιλιάδες και πλέον νεκροί σας στοιχειώνουν όλους και όλες σας, που ξεδιάντροπα υποδύεστε ακόμα τους ιατρούς, τηλεοπτικοί αγύρτες, τραγικοί βαστάζοι επιστήμονες, που αρπάξατε την ευκαιρία της προβολής του δουλοπρεπή εγώ σας, της ασημαντότητας του είναι σας.

Ένοχοι και οι υπόλοιποι επιστήμονες ιατροί που σας ανέχθηκαν σιωπούντες, συμβάλλοντας και αυτοί στην ανεπανόρθωτα πληγείσα εμπιστοσύνη του κλάδου σας. Ένας μετά τον άλλο γκρεμίζονται οι πυλώνες του ιστού της κοινωνίας. Γιατί να διαφέρετε εσείς; Δεν έχω καμία μελέτη γι’ αυτό, αν μου ζητήσετε, απλώς κοιτάξτε αλλά δείτε όμως γύρω σας. Την αρρώστια που μας έχει καταβάλει όλους, αλλά κανείς σας δεν θέλει ή δεν είναι ικανός να κάνει σωστή διάγνωση, πόσο μάλλον να προσφέρει ίαση. Αυτή της ψυχής, του πνεύματος, του κάλους, της ζωής τέλος.