Οι Δημοσιογράφοι Δίχως Σύνορα συνδέουν τη δολοφονία Καραϊβάζ με την καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη

«Εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή μας στον δημοσιογράφο που ερευνά τη διαφθορά», τονίζουν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) σε ανάρτησή τους από το διεθνές τμήμα του οργανισμού.

Οι RSF, στην ανάρτησή τους συνδέουν το συμβόλαιο θανάτου κατά του Κώστα Βαξεβάνη, με τη «μαφιόζικη» δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ πριν λίγες μέρες.

«Μόλις δύο εβδομάδες μετά τη μαφιόζικη δολοφονία του έλληνα αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ, ο ιδιοκτήτης του Documentonews και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, καταγγέλλει ότι έχει δεχτεί απειλές θανάτου και έχει τεθεί υπό αστυνομική προστασία. Εκφράζοντας την πλήρη υποστήρξή μας στον δημοσιογράφο που ερευνά τη διαφθορά, το Διεθνές Τμήμα των RSF, ζητά από τις αρχές να διερευνήσουν σε βάθος το πιθανό συμβόλαιο που υπάρχει σε βάρος του», αναφέρουν οι RSF στην ανάρτησή τους.

Η δήλωση στήριξης του σημαντικού αυτού δημοσιογραφικού φορέα έρχεται σε συνέχεια της διεθνούς κάλυψης που έχει δεχτεί η καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη, για ύπαρξη συμβολαίου θανάτου εναντίον του.

Εκτός συνόρων οι καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη

Το θέμα κάλυψε το γαλλικό πρακτορείο AFP, κάνοντας το θέμα γνωστό σε όλο τον κόσμο, ενώ πολλά μεμονομένα διεθνή ΜΜΕ έχουν καλύψει εκτενώς τις καταγγελίες.

Στο δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «Έλληνας δημοσιογράφος απειλείται με δολοφονία» υπογραμμίζεται πως ο δημοσιογράφος και εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας  Documento τέθηκε υπό αστυνομική προστασία μετά από καταγγελίες που έκανε δημόσια για τις απειλές που δέχτηκε για τη ζωή του. 

Παράλληλα γίνεται αναφορά στην υπόθεση Καραϊβάζ, επισημαίνοντας πως «οι καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη, έρχονται στο φως δυο εβδομάδες αφότου ακόμη ένας Έλληνας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στα προάστια της Αθήνας, ένα έγκλημα που όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά συγκλόνισε τη χώρα και καταγγέλθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση». 

Μετά το εκτενές ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) που αναδημοσιεύτηκε και στην ιστοσελίδα της γαλλόφωνης ελβετικής εφημερίδας Le Matin ένα ακόμα μέσο ενημέρωσης αναφέρεται στις απειλές που δέχεται ο εκδότης της εφημερίδας Documento.

Με τίτλο, «Ένας ακόμη Έλληνας δημοσιογράφος υπό την απειλή θανάτου» η ιστοσελίδα EURACTIV επισημαίνει στο άρθρο της πως οι νέες αυτές καταγγελίες από τον Κώστα Βαξεβάνη έρχονται λίγες μόνο εβδομάδες αφότου η ελληνική κοινωνία σοκαρίστηκε από τη δολοφονία του Έλληνα δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Επίσης, αναφέρεται στην αντίδραση ορισμένων πολιτικών οι οποίοι ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία του δημοσιογράφου και συγκεκριμένα στέκεται στην ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος διέταξε έκτακτα μέτρα προστασίας τους καθώς επίσης και διερεύνηση της υπόθεση σε συνεργασία με το εισαγγελέα.

ΑΠΟ ΤΟ DOCUMENTO