Οι θεατές κατανοούν τον Τζόκερ, αλλά δεν ταυτίζονται μαζί του

Η Kapa Research πραγματοποίησε πανελλαδική δημοσκόπηση για τη σχέση του ελληνικού κοινού με την ταινία “ο Τζόκερ”. Μόνο το 14% των θεατών έμεινε αδιάφορο σε όσα έβλεπε επί σκηνής. Το 21% αισθάνθηκε ικανοποίηση και το 17% οργή και θυμό.

Ο Χοακίν Φοίνιξ θεωρείται από το 48% των ερωτηθέντων ο καλύτερος Joker όλων των εποχών και το φιλμ άρεσε στους 8 από τους 10 θεατές του.

H ταινία προκάλεσε αντιπάθεια για τα τηλεοπτικά κανάλια κυρίως, αλλά και το σύστημα δικαιοσύνης και τις πολυεθνικές εταιρείες, αλλά όχι τόσο για τον καπιταλισμό, τους πολιτικούς και τη δημοκρατία.

Προκάλεσε συμπάθεια για τα άτομα με ψυχικές παθήσεις (80%), τα κατώτερα κανονικά στρώματα και το …Χόλυγουντ, χωρίς να προκαλέσει όμως -παρά μόνο στο 32%- αρνητικά συναισθήματα για τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα.

Ελάχιστοι θεωρούν την ταινία επικίνδυνη και ταυτίζονται με τον ήρωα -δύο στους δέκα- αν και και κατανοούν (72%) τις πράξεις του.

Πέρα από την ικανοποίηση και τον θυμό ένας στους δέκα αισθάνθηκε ενοχές, ένα 13% φόβο και ανησυχία και ένα ποσοστό 9% ελπίδα.

Η ΕΡΕΥΝΑ ΕΔΩ