Οι Ναζί δεν έχουν φίλους

Του Γ. Τεκίδη

Όσοι είχαν και έχουν ακόμη τη γνώμη ότι οι εποχές ύπαρξης και δράσης του παρακράτους έχουν παρέλθει οριστικά και ανεπιστρεπτί, είναι βαθειά γελασμένοι. Η σκοτεινή μετεμφυλιακή περίοδος από τις αρχές της δεκαετίας του 50 έως και τη δικτατορία του 67, όταν τα τάγματα εφόδου των δωσίλογων υμνητών του Χίτλερ είχαν αποδυθεί σε ένα όργιο κατατρομοκράτησης δημοκρατικών πολιτών σε ύπαιθρο και πόλεις, σήμερα ξαναζωντανεύει.

Σήμερα το σύγχρονο παρακράτος των χρυσαβγιτών εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο, απειλεί δίχως προσχήματα τους αντιπάλους του, προβαίνει σε αθλιότητες ανάλογες του ιδεολογικού του προγόνου Κ. Παπαδόπουλου, βουλευτή της ΕΡΕ από το Κιλκίς και Γερμανοντυμένου ταγματασφαλίτη στη κατοχή, ο οποίος σε συνεδρίαση της βουλής Μάρτη του 63 απευθύνθηκε με το γνωστό θράσος και χυδαιότητα στον βουλευτή της ΕΔΑ Αντ. Μπριλλάκη ΄΄κάτσε κάτω ρε πούστη΄΄ για να τον βάλει άμεσα στη θέση του ο συνεργαζόμενος με την ΕΔΑ βουλευτής Γρ.Λαμπράκης, ξαπλώνοντας τον κάτω με μια γροθιά.

Δυο μήνες αργότερα, Μάης του 63 στη Θεσσαλονίκη και στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Βενιζέλου ο μαραθωνοδρόμος της ειρήνης , ο λαμπρός άνθρωπος και επιστήμονας δολοφονείται από τους παρακρατικούς συνεργάτες του Κ.Παπαδόπουλου, φον Γιοσμά ,Εμμανουηλίδη και λοιπά αποβράσματα. Της δολοφονίας αυτής είχε προηγηθεί αντισυγκέντρωση ΄΄ανησυχούντων ΄΄εθνικοφρόνων πολιτών που προπηλάκιζαν, έβριζαν και πετροβολούσαν όσους προσέρχονταν εκείνο το βράδυ στην εκδήλωση της επιτροπής ειρήνης με ομιλητή τον Γρ. Λαμπράκη.

Το σκηνικό εκείνης της εφιαλτικής νύχτας του Μάη του 63 επαναλαμβάνεται και σήμερα ως μαύρη φάρσα της ιστορίας, θ;aλεγε κάποιος. Δεν πρόκειται όμως δυστυχώς για φάρσα , αλλά για μια αποτρόπαιη και βαθειά αντιδημοκρατική κατάσταση. Τα ιδεολογικά κατάλοιπα των φαιοχιτώνων συνεργατών των κατοχικών δυνάμεων, της επαίσχυντης χούντας του 67 και της προδοσίας της Κύπρου, συγκροτημένα σε ομάδες κρούσης και παριστάνοντας τους υπερπατριώτες, οργανώνουν η προσπαθούν τουλάχιστον να οργανώσουν αντισυγκεντρώσεις σε πολιτικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εδώ στη Κατερίνη, το ολιγάριθμο αυτό συνονθύλευμα ακροδεξιών και χρυσαβγιτών έξω από το επιμελητήριο, ασχημονεί, χυδαιολογεί και εκτοξεύει πέτρες και ποτήρια εναντίον συμπολιτών μας αλλά και προσκεκλημένων που προσέρχονται στην εκδήλωση. Σήμερα ενεργούν με πρόσχημα την συμφωνία των Πρεσπών, οι ουτιδανοί, πατριδοκάπηλοι, για τη οποία συμφωνία έχουν πλήρη άγνοια αφού ποτέ δεν την διάβασαν, αρκεί που την χαρακτήρισε προδοτική ο αρχηγός τους και εγχώριος Φύρερ Μιχαλολιάκος.

Για την απαράδεκτη και βάναυσα αντιδημοκρατική αυτή κατάσταση, ευθύνες δεν έχει μόνο το φασιστικό έκτρωμα της ΧΑ αλλά και οι ηγεσίες των κομμάτων της ΝΔ του ΚΙΝΑΛ ακόμη και η ανεκδιήγητη και ανιστόρητη θέση του ΚΚΕ που ανακάλυψε κερκόπορτα στη συμφωνία για αλυτρωτισμούς και επεκτατικές βλέψεις των βόρειων γειτόνων μας, μόνο και μόνο για να διαφωνήσει με την κυβέρνηση.

Στο όνομα μικροκομματικών επιδιώξεων και προς άγρα μερικών ψήφων, ποντάροντας στο θυμικό και την άγνοια μερίδας συμπολιτών μας, οι παραπάνω αντικειμενικά δείχνουν ανοχή και ακόμη περισσότερο οι δύο πρώτοι χαϊδεύουν τα αυτιά αυτών που στόχο μοναδικό τους δε έχουν τον ΣΥΡΙΖΑ , αλλά την ίδια τη Δημοκρατία, το ίδιο το Σύνταγμα. Αν το λησμονούν να τους θυμίσουμε ότι τα συνθήματα ΄΄η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία΄΄ και το ΄΄αλήτες, προδότες πολιτικοί΄΄ οι σύγχρονοι νεοναζί δεν το απευθύνουν μόνο στον Τσίπρα και την κυβέρνηση του.

Εκείνο όμως που εντυπωσιάζει είναι η περίεργη έως και ύποπτη σιωπή, ακόμα και η ανοχή επώνυμων της πόλης μας και η έλλειψη μιας σαφούς καταδίκης της βίαιης συμπεριφοράς, των απειλών, των ύβρεων και ίσως αύριο-μεθαύριο ενός αιματηρού επεισοδίου. Τι λένε για το επιχειρούμενο κλίμα τρομοκρατίας και ανομίας, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο Μητροπολίτης για τα μέλη παραθρησκευτικών και μη οργανώσεων που πρωτοστατούν στις παραπάνω ασχήμιες;

Αν κάποιοι πιστεύουν ότι όλα τα παραπάνω δεν τους αφορούν ή τρέφουν την αυταπάτη ότι έχουν και πολιτικά κέρδη από την υπό διαμόρφωση επικίνδυνη κατάσταση που επιχειρείται από τα πολιτικά ζόμπι του παρελθόντος, πλανώνται πλάνη οικτρά. Όταν θα συνειδητοποιήσουν την αφελή τους εκτίμηση θα είναι πολύ αργά.

Οι ναζί δεν θέλουν, ούτε έχουν φίλους. Μόνο δούλους.