Οι ξένοι στηρίζουν τον Τσίπρα κι η Φώφη τον Κυριάκο

Τρεις ειδήσεις δημοσιεύθηκαν την ίδια μέρα. Κατά την πρώτη ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ προσέφερε για μια ακόμη φορά την υποστήριξη του προς  την Ελλάδα. “Καμία άλλη χώρα δεν είχε κάνει τόσα πολλά” εί[ε  ενισχύοντας την ελληνική κυβέρνηση στη πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης.

Ακριβώς το ίδιο έκανε ο επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία – όπως κάνει και ο υποψήφιος καγκελάριος  Μάρτιν Σουλτς- και όλα τα  ΜΜΕ σημείωσαν: “Ο Γκάμπριελ στηρίζει τον Τσίπρα”.

Η τρίτη είδηση ήταν από την Ελλάδα και αφορά την … επίθεση της Φώφης Γεννηματά στον Τσίπρα, ως απάντηση όσων είπε ο ίδιος στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Ήταν κατ’ ουσίαν απάντηση στη συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ  που αντιγράφει τη συμπεριφορά της ΝΔ κατά της κυβέρνησης στο θέμα της αξιολόγησης…

Ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση. Σε μια στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα και έχει δίπλα της πολλούς ξένους ηγέτες, η ΝΔ  αντί να στηρίξει την κυβέρνηση της επιτίθεται ζητώντας να φύγει και έχει δίπλα της τη… Φώφη. Με άλλα λόγια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σ’ αυτό το σκηνικό παίρνει θέση- τη λάθος θέση- υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη.