Ιδού γιατί κλείνουν οι εφημερίδες

«Έτσι κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου Τσίπρα- Ποροσένκο στην Ουκρανία, την ώρα που άρχισαν οι ερωτήσεις, ο πρωθυπουργός δίψασε. Άφησε στα … ρύα του λουτρού τον Ουκρανό, αποχώρησε από το βήμα και πήγε να βάλει νερό.

Ακόμα και ο Ουκρανός Πρόεδρος έδειχνε απορημένος και φάνηκε να διερωτάται «μα, πού πάει;». Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε όχι με ένα ποτήρι νερό, αλλά με ολόκληρο μπουκάλι. Χαμογέλασε και έβαλε νερό να πιει, να ξεδιψάσει”.

Το παραπάνω -επικριτικό- κείμενο είναι από μια εφημερίδα. Στην ουσία είναι αντιγραφή από διάφορα σάιτς, ή αντιστρόφως. Και  συνιστα έτσι κι αλλιώς  ντροπή για τη δημοσιογραφία. Γιατί το εν λόγω περιστατικό δεν έχει έτσι.

Απλώς δεν υπήρχε νερό για τους ομιλητές. Πρώτος «άφησε στα κρύα του  λουτρού» τον δικό μας  ο Ουκρανός πρόεδρος: βγήκε από το πλάνο, πήρε μόνος του νερό και ξαναγύρισε, χαμογελώντας.  Ξεθαρρεμένος προφανώς τον αντέγραψε και ο Τσίπρας.  Κανένα πρόβλημα.

Ωστόσο με αυτό το  περιστατικό -αφού πετσοκόπηκε το πλάνο και έμεινε μόνο  ο Τσίπρας- στήθηκε ένα πικρόχολο και παραπλανητικό θέμα εναντίον του. Έλεος.  Ούτε στο «Βήμα» -από την ηλεκτρονική  έκδοση  του οποίου είναι το κείμενο-δεν διδάχθηκαν τίποτε;