Οι φόβοι Μητσοτάκη για … «αστάθεια», τα μηνύματα του Δένδια και η γραμμή …Μηταράκη!

Του Βασίλη Σκουρή

    

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ απέστειλε μηνύματα και προς το εσωτερικό του …ΣΥΡΙΖΑ! -Σκληρές ομιλίες από Γκλαβίνα και Φίλη!

Το χειροκρότημα των συνέδρων της ΝΔ στον Νίκο Δένδια επιβεβαίωσε τις δημοσκοπήσεις ότι ο υπουργός Άμυνας είναι το δημοφιλέστερο πρόσωπο στη βάση της ΝΔ.

Με τη σειρά του, ο μόνος καταγεγραμμένος «δελφίνος» της ΝΔ απέστειλε τα δικά του μηνύματα προς την ηγεσία.

«Διευρυνόμαστε, δεν μεταλλασσόμαστε, το μπλε μένει μπλε. Πάντα μπλε, δεν ξεθωριάζει και δεν αλλάζει» διεμήνυσε με νόημα. Χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στην ηγεσία ο Νίκος Δένδιας συνεχίζει να καταγράφεται ως υπ΄ αριθμόν ένα -και πραγματικός- «δελφίνος» στη ΝΔ!

Επίκαιρη παρά ποτέ η επανίδρυση του κράτους!

Η ομιλία του Νίκου Δένδια έβριθε από μηνύματα.

Κυρίαρχο ασφαλώς εκείνο που αφορούσε την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά από πέντε χρόνια στην εξουσία. «Η επανίδρυση του κράτους είναι πιο επίκαιρη από ποτέ», είπε- το έδειξαν άλλωστε και οι πυρκαγιές της ίδιας μέρας στο Λασήθι!

Η ομιλία του Νίκου Δένδια, για όποιον τη διαβάσει προσεκτικά, αποτελεί μια πλατφόρμα για το μέλλον, αλλά και μια υπενθύμιση ότι είναι ο συνεχιστής του «Καραμανλισμού» στην παράταξη.

Στο ίδιο μήκος και ο Τζιτζικώστας!

Για όσους, πάντως, δεν το πρόσεξαν, στο ίδιο μήκος κύματος με τον Νίκο Δένδια υπήρξε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας! Τον οποίο, όποιοι αγνοούν για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ μάλλον κάνουν μεγάλο λάθος!

Απειλεί με …αστάθεια!

Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι ο πρωθυπουργός κουνάει το φόβητρο της …αστάθειας, προκειμένου να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Μόνο που το «δίλημμα» αυτό αποτελεί ταυτόχρονα και ομολογία μεγάλης ανησυχίας για το αποτέλεσμα!

Το περιπολικό μπορεί να είναι και …ταξί!

Κάποια φιλοκυβερνητικά μέσα …εκστασιάστηκαν από την παραδοχή του πρωθυπουργού ότι «το …περιπολικό μπορεί να γίνει και …ταξί»! Σοφό! Αλλά επί δικής του πρωθυπουργίας συνέβησαν τα όσα συνέβησαν στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων, επί δικών του ημερών κυκλοφορούν μόνο 24-27 περιπολικά στην Αττική, ενώ χρειάζονται 75 (περιπολικά υπάρχουν, δεν υπάρχουν όμως πληρώματα, σε μια χώρα που έχουμε περισσότερους αστυνομικούς από το μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση), επί δικής του πρωθυπουργίας δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τίποτε!

Είναι εντυπωσιακό πως το Μαξίμου επιχειρεί να προσπεράσει τα προβλήματα της ΕΛΑΣ (άρα να διατηρήσει το αρνητικό επίπεδο στην ασφάλεια του πολίτη) με τη φράση … «το περιπολικό μπορεί να είναι και ταξί»!

Σε γραμμή …Μηταράκη ο πρωθυπουργός!

Είπε επίσης στην ομιλία του ο πρωθυπουργός:

«Ναι, οι ένστολοι οφείλουν να επεμβαίνουν αμέσως σε ένα έγκλημα που γίνεται μπροστά τους, έχοντας όμως, ναι, και τη δική μας κατανόηση και στήριξη, αν αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν νόμιμα το όπλο τους».

Μα στους Αγίους Αναργύρους δεν χρειαζόταν οι αστυνομικοί να τραβήξουν όπλο! Να κάνουν στοιχειωδώς τη δουλειά τους χρειαζόταν. Α, και η πολιτεία να μην επιτρέπει να φρουρούν τα τμήματα αστυνομικοί που έχουν καταδικαστεί σε 8 χρόνια κάθειρξη για κακουργηματική πράξη.

Τα υπόλοιπα γίνονται μεν για να χαϊδέψουν προεκλογικά ακροδεξιά αυτιά, αλλά είναι επικίνδυνα για τη δημόσια τάξη!

Τα μηνύματα Ζαχαριάδη -και- προς τον ΣΥΡΙΖΑ!

Απευθύνοντας χαιρετισμό στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Ζαχαριάδης απέστειλε μηνύματα και στο εσωτερικό του …ΣΥΡΙΖΑ!

Γιατί οι φράσεις του Οι αντιπαραθέσεις πρέπει πάντα να είναι πολιτικές – ιδεολογικές, όχι προσωπικές, όσο σκληρές κι αν είναι» και «Ναι στη σύγκρουση, όχι στο πολιτικό μίσος και την τοξικότητα», μάλλον δεν απευθυνόταν μόνο στο κυβερνών κόμμα!

Κατά τα λοιπά, πολύ σκληρές για τη ΝΔ υπήρξαν οι ομιλίες του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Γκλαβίνα και της Νέας Αριστεράς Νίκου Φίλη.

ΑΠΟ ΤΟ DNEWS