Ουρές στις πλατφόρμες!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Μια κοινωνία στις πλατφόρμες ελεημοσύνης! Εναγωνίως να αναζητούν ημερομηνίες ανοίγματος, κωδικών, ΑΦΜ, όρων και συμπλήρωσης στοιχείων, έγκρισης ή απόρριψης αιτούντων! Ώρες ανάγνωσης, ώρες προσπάθειας και το “σύστημα” να σε πετά έξω και πάλι από την αρχή. Για τους νέους σίγουρα είναι πιο απλές οι διαδικασίες, μα για αυτούς που δεν έχουν καθημερινή επαφή με τα ηλεκτρονικά μέσα, ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος! Μα και όλη η διαδικασία, που σύρουν επίτηδες τον κοσμάκη σε ταπεινωτικές “παροχές” ευτέλειας, σε μια οικονομικά εξοντωτική ομηρία, καταδεικνύει την εξευτελιστική συμπεριφορά αυτού του καταντήματος κράτους!

Μια ολόκληρη κοινωνία, να βασανίζεται και να ελπίζει εμπρός σε κομπιούτερ, να μικρύνει κατά τι την απελπισμένη φτώχεια του! Μια για τον εφιάλτη των καυσίμων, μια για την αισχροκέρδεια της ενέργειας και την άλλη για σύγχρονες συσκευές μόνο ψυγείων και air conditions, ακόμα και για κοινωνικό τάχα, τουρισμό. Όλοι στην ουρά της έγκρισης, βοήθειας δήθεν, σαν αστείο αντιστάθμισμα πανάκριβου κόστους, προσοχή, επιβίωσης! Αν αυτό δεν είναι άμεσος εμπαιγμός, ταπείνωση και καταρράκωση ενός βολοδαρμένου ηθικού, γονατισμένου άφρονα λαού, πως αλλιώς να ερμηνευθεί; Παρά ειρωνική και παραπλανητική “απασχόληση”, στο κυνήγι επιβεβλημένης επαιτείας!

Δέξου ό, τι σε ελεώ και μη μιλάς κιόλας φτωχέ επαίτη! Και συμφωνεί και η αντιπολίτευση πως ό, τι παρέχεται καλοδεχούμενο, αλλά δεν φτάνει! Ίσως επειδή έχει χειριστεί αναλόγως επιδόματα, κάτω όμως από άλλες καταναγκαστικές πιέσεις Ευρωπαίων μισθοφόρων υπαλλήλων, που περαίωσαν όμως το επιβαλλόμενο εξοντωτικό πρόγραμμα, επί τούτου. Οι σημερινοί χειρότεροι εκτελεστές συμβολαίων ξεπουλήματος, με ίδιον όφελος, συνεχίζουν αυτό το έργο λεηλασίας, με δημοκρατικό νεοφιλελεύθερο ένδυμα, επιδοκιμασίας από άφρονες, που τώρα όμως επαιτούν … υπερήφανα σε πλατφόρμες ελεημοσύνης!

Ένας λαός επαίτης, των ίδιων του των εργασιών, των ίδιων του των συμφερόντων, ακόμα και αυτών των παιδιών του! Αυτά μας αναλογούν, αυτές οι τακτικές ευτέλειας; Έτοιμοι πάλι να πιστέψουμε σε επιτήδειους αντικατοπτρισμούς, σπουδαία οράματα και νέα αρχή, μαθημένοι στην δεδομένη ατυχία επιλογής που δεν μας έκατσε, όπως ποντάραμε, αγνοώντας κατ’ εξακολούθηση πως παίζουμε με χαρτοκλέφτες! Που θα συνεχίσουν να σε ενημερώνουν για κάποιο άνοιγμα μιας πλατφόρμας, που θα ποντάρεις την ζωή σου! Θέλεις να γίνεις εκατομμυριούχος; Πάτα τους κωδικούς σου, κάνε είσοδο και μετά … ξύπνα! Ή μάλλον άστο, άλλαξε πλευρό και ξανακοιμήσου, αργεί πολύ να ξημερώσει….