Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: Όνειδος

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ήταν το αμάρτημα και το τελευταίο λάθος της Μέρκελ το 2019.    

Ήταν το αμάρτημα και το τελευταίο λάθος της Μέρκελ το 2019: μια υπουργός της, υπο έρευνα για σκάνδαλα- από λογοκλοπή, ως κακοδιαχείριση αμυντικών κονδυλίων- και μονίμως στον πάτο των δημοσκοπήσεων στη χώρα της, επιβλήθηκε από γερμανικό ιμπέριουμ ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από εκείνη τη στιγμή το ευρωπαϊκό οικοδόμημα άρχισε να τρίζει.

Η θητεία της συνιστά οπισθοδρόμηση. Ότι ένας συνασπισμός συμφερόντων στο πυρήνα της ευρωπαϊκής Δεξιάς , επιχειρεί να την παρατείνει οδηγεί σε καταστροφή την κοινοτική ιδέα.

Το δόγμα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι: πολιτική και μπίζνες . Από τα εμβόλια του Μπουρλά, μέχρι την προετοιμασία για τα μεγάλα κόλπα στη μεταπολεμική Ουκρανία. Ήδη ερευνάται αρνείται να απαντήσει στο Ευρωκοινοβούλιο για σκοτεινές επιλογές της.

Επ;I των ημερών της , βασιλεύει στην Κομισιόν η αναξιοκρατία και η φαυλότητα. Εγκαθιστά παντού ανθρώπους της, απαξιώνει υπηρεσίες και διαμορφώνει προσωπική αυλή. «Βασίλισσα» την αποκάλεσε σκωπτικά το Politico.

Χωρίς κανένα όραμα καταστρέφει και τα τελευταία υπολείμματα εμπιστοσύνης των ευρωπαίων πολιτών στο κοινοτικό εγχείρημα. Ο υπερσυγκεντρωτισμός, η αδιαφάνεια και η μετατροπή της Κομισιον σε μηχανισμό πιέσεων υπερ του διεφθαρμένου Ζελένσκι οδήγησαν τον σπουδαίο ευρωπαϊστή Φράνς Τίμερμανς να παραιτηθεί από εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή της Ολλανδίας.

Κοινοτικοί παράγοντες τη χαρακτηρίζουν «ξιπασμένη», καθώς η προσωπική κοκεταρία της εχει γίνει …υπηρεσιακή υποχρέωση: μετακινείται με φωτογράφο, μακιγιέζ και κομμώτρια- και εχει διαμορφώσει στο Μπερλεμόν… ΙΧ διαμέρισμα μόνιμης κατοικίας της.

Με αφοπλισμό των αντιπροέδρων και πισώπλατα χτυπήματα σε άλλους κοινοτικούς παράγοντες, κομπάζει ότι εκπροσωπεί αποκλειστικά την Ευρώπη- ενώ είναι διορισμένη . Η μεγαλομανία της προκάλεσε το «σκάνδαλο του καναπέ» όταν ο Ερντογάν ,τηρώντας το ευρωπαϊκό πρωτόκολλο, έδωσε τον πρώτο λόγο στον πρόεδρο του Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και όχι στην ίδια.

Το – ιδιοτελές- φλερτ της με τον Ζελένσκι υπονομεύει την διεθνή υπόσταση της κοινοτικής Ευρώπης. Με την καραμπινάτη απάτη που σκηνοθετεί μαζι του για την …ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια από τις πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο, δεν συγκεντρώνει ούτε ίχνος από τα «κριτήρια της Κοπεγχάγης» και τις άλλες προϋποθέσεις.

Αυτή είναι η εκ νέου υποψήφια της ευρωπαϊκής Δεξιάς για την Κομισιόν. Προταθείσα από τον άβουλο Πολωνό Τουσκ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, εξέφρασε από την Οδησσό την υποστήριξή του στην …. Ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας – ανταλλάζοντας φιλοφρονήσεις με την φον ντερ Λάιεν.

Αλλά ως γνήσιος Μητσοτάκης – δεδομένου ότι από τους 800 αντιπροσώπους στο συνέδριο του ΕΛΚ ψήφισαν οι μισοί και από αυτούς οι 89 δεν την εμπιστεύονται για δεύτερη θητεία -, φροντίζει να διακινείται ότι μπορεί να είναι και ο διάδοχός της !

Αν θα ήταν ποτέ δυνατόν να πάρει ευρωπαϊκό αξίωμα κάποιος που έχει στην πλάτη του συντριπτική καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για παραβιάσεις των ευρωπαϊκών αξιών – και ερευνάται για σκάνδαλα όπως οι υποκλοπές, η Πύλος και τα Τέμπη.

Η διαχείριση της ανανέωσης των κοινοτικών αξιωμάτων από την-ασπόνδυλη- ευρωπαϊκή Δεξιά, θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της Ευρώπης. Ότι μια αμερικανόδουλη πολιτικός με εκκρεμότητες ηθικής τάξης, βρέθηκε στη θέση που τίμησαν ο Ντελόρ και ο Γιούνκερ, συνιστά όνειδος για την ευρωπαϊκή πολιτική…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR