Ο άλλος να δείς!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Ο Μητσοτάκης είναι σε πολύ δύσκολη θέση και χωρίς να έχει κανέναν, μα κανέναν να τον ενοχλεί ούτε σαν σκέψη στο μυαλό του. Τον μόνο που έχει να αντιμετωπίσει είναι ο εαυτός του, άντε “λίγη” Ευρώπη και πέντε εθνικούς παντοπώλες! Ο άλλος όμως, ο Ανδρουλάκης, ούτε ψύλλος και κοριός στον κόρφο του! Από που να αρχίσει κανείς να απαριθμεί τους αντιπάλους που δεν αντιμετωπίζει παίζοντας κατενάτσιο. Τους εσωτερικούς του, απαλλαγμένο Λοβέρδο, την Γιαννακοπούλου, την Καϊλή, την Χριστοφιλοπούλου, τον Βενιζέλο, την Διαμαντοπούλου και τόσους άλλους; Ή τους εξωτερικούς του, τον Τσίπρα, τον Μητσοτάκη, τον Βαρουφάκη και τον Κουτσούμπα;

Αν ο Μητσοτάκης έχει πρόβλημα, ο άλλος να δείς! Αυτά βλέπει ο Μητσοτάκης και παίρνει κουράγια, καθώς έχει κληρονομικό χάρισμα στην μηχανορραφία και μεγάλη εμπειρία στην πώληση, σαν γνώστης της αγοράς, Έχοντας και ισχυρή καβάτζα ετοιμοπόλεμων ακροδεξιών. Ο Ανδρουλάκης όμως, είναι άπειρος, χωρίς χαρίσματα δυστυχώς, που τον έβαλαν σε ένα κουστούμι που δεν πρόβαρε καν και ανακάλυψε αίφνης καρχαρίες στην … πισίνα! Περικυκλωμένος από αρπαχτικά περιωπής μπαρουτοκαπνισμένα, αγνοούσε (;) και ολίγους ακροδεξιούς με παραλλαγή. με αποτέλεσμα να αναλώνεται σε μάχη οπισθοφυλακής και φύλαξη νώτων. Άδραξε την μοναδική ευκαιρία πρόσκαιρης και σωστικής δημόσιας ανάδειξης να παρουσιαστεί ως θύμα παρακράτους, που αγνοούσε επίσης ακόμα και στο ίδιο του το κόμμα, αναγκασμένος εκ των γεγονότων να ψελλίσει στην παράταση για δρόμο εξόδου της κυβέρνησης!

Τέτοιο θάρρος! Τώρα η …  Πυθία ξεμένει από αόριστους χρησμούς και καλείται να επιλέξει τον δύσκολο δρόμο της μικρότερης απώλειας, από τον δρόμο του αφανισμού. Μικρότερης απώλειας λέγοντας, εννοούμε τον … μεζέ που θα κατασπαράξουν οι καρχαρίες μυρίζοντας αίμα, από τον πρόχειρο επίδεσμο σε χαίνουσα πληγή, του κόμματος. Μοιραία παίζοντας μόνο κατενάτσιο, δεν πήρε αποφάσεις νωρίτερα, τέτοιες που θα ξεκαθάριζαν την πολιτική τοποθέτηση ενός ερμαφρόδιτου κόμματος επίκαιρα. Οι ίσες αποστάσεις δεν αποδίδουν όταν ψηφίζεις νόμους που αμέσως μετά παγιδεύεσαι ο ίδιος μέσα τους, δηλώνοντας εκ των υστέρων πως επρόκειτο για λάθος!

Για το “λάθος” του Μητσοτάκη, που συνέβαλες και εσύ, δείχνεις τον δρόμο της εξόδου! Για τα δικά σου “λάθη” τα πολλά, βλέπε ένα που σε προκαλεί κιόλας, όπως Λοβέρδος, δεν υπάρχει … έξοδος; Όχι πάλι δυο μέτρα και δυο σταθμά! Εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα. Η … επιλογή έλλειψης πολιτικών υπεύθυνων αποφάσεων πρόνοιας, από ερασιτέχνες και άπραγους τυχαίους της ανάγκης. Με λίγα λόγια και ευθέως, επιεικώς ανίκανος.