Ο Αλέξης πήρε το όπλο του: Σκληρή γλώσσα για Πολάκη – Ποια άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «φωτογραφίζει» στην «Αυγή της Κυριακής»!

Του Βασίλη Σκουρή

Ο Αλ. Τσίπρας κάνει λόγο για «ναρκισσισμούς, προσωπικές στρατηγικές, άγονες ομαδοποιήσεις» και καλεί τα στελέχη να προσέχουν την εικόνα τους σε οικονομικά ζητήματα και διαπροσωπικές σχέσεις, αλλά και να μην καταφεύγουν σε υποτιμητικές ταμπέλες. «Να μην ανακαλύπτουμε εχθρούς, νέα και παλιά μέλη, δεξιούς και αριστερούς, εξτρεμιστές και μετριοπαθείς, μέσα στο κόμμα μας», προειδοποιεί.

Σαφή μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αποστέλλει ο Αλέξης Τσίπρας, «φωτογραφίζοντας», μάλιστα, τον Παύλο Πολάκη και κορυφαία στελέχη του κόμματός του για αρνητικές πρακτικές, με έμμεσες αιχμές στον Δημήτρη Παπαδημούλη για το πόθεν έσχες, σε πρωτεργάτες τάσεων, αλλά και στον ίδιο τον Γραμματέα για χαρακτηρισμούς περί «νεοαυριανιστών»!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με μια ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα σε δημόσιο διάλογο, δείχνει αποφασισμένος να θέσει τέλος στην εσωστρέφεια που εμφανίστηκε στην Κουμουνδούρου το τελευταίο διάστημα και σε συμπεριφορές που δεν συνάδουν, όπως ο ίδιος σημειώνει, με τις αξίες του χώρου!

Ο Αλέξης Τσίπρας, με τη συνέντευξή του στον διευθυντή της εφημερίδας Άγγελο Τσέκερη, μια συνέντευξη που θα συζητηθεί ιδιαίτερα, αφού προειδοποιεί ότι «ότι δεν εγκαταλείπουμε, αντίθετα δυναμώνουμε τις προσπάθειες για τη διεύρυνση του κόμματος» ώστε «να είναι και οργανωτικά, όπως και ιδεολογικά και πολιτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία το μεγάλο κόμμα, ο κορμός, της δημοκρατικής πλειοψηφίας», εξειδικεύει τι σημαίνει η ανάγκη εξωστρέφειας.

«Σημαίνει ότι δεν αφήνουμε τις ρίζες της πολιτικής και προσωπικής σεμνότητας, που κράτησαν όρθια την Αριστερά σε δίσεκτα χρόνια, να ξεραθούν από ναρκισσισμούς, προσωπικές στρατηγικές, άγονες ομαδοποιήσεις» αναφέρει μεταξύ άλλων και υπογραμμίζει: «Σημαίνει ότι φροντίζουμε, πάντα και με επιμονή, η εικόνα του καθενός από μας, είτε αφορά σε οικονομικά ζητήματα είτε σε διαπροσωπικές σχέσεις είτε, βέβαια, σε πολιτικές απόψεις, να είναι μια εικόνα καθαρότητας, διαφάνειας και αφοσίωσης στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας».

«Σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε με συντροφικότητα το δικαίωμα καθεμιάς και καθενός μας στην προσωπική άποψη, χωρίς να μοιράζουμε χαρακτηρισμούς, να καταφεύγουμε σε υποτιμητικές ταμπέλες, να ανακαλύπτουμε και να ξορκίζουμε ομαδοποιήσεις εκεί που δεν υπάρχουν, με τον τρόπο που τις περιγράφουμε», προειδοποιεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσθέτει ότι «είναι απαράδεκτο, και θα έλεγα αυτοκαταστροφικό, η διαφορετικότητα να οδηγεί σε εχθρότητα». «Η πολυχρωμία είναι η δύναμή μας. Αυτή μας δίνει ζωή και μας ενώνει και όχι κάποια επίπλαστη ομοφωνία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εκφραζόμαστε δημόσια χωρίς να παίρνουμε υπόψη τις συλλογικές αποφάσεις και υποχρεώσεις. Ούτε ότι ανακαλύπτουμε εχθρούς, νέα και παλιά μέλη, δεξιούς και αριστερούς, εξτρεμιστές και μετριοπαθείς, μέσα στο κόμμα μας».

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι σαφές πως με τα όσα αναφέρει στη συνέντευξή του, αποστέλλει μήνυμα στον Παύλο Πολάκη, για την τελευταία στοχοποίηση δημοσιογράφων, κάνει έμμεση αναφορά στο πόθεν έσχες του Δημήτρη Παπαδημούλη, αφήνει αιχμές για επικεφαλής τάσεων, αλλά και για τον Γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, πρωτίστως -σύμφωνα με τις πληροφορίες- για όσα είπε περί «νεοαυριανιστών» στο κόμμα.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR