«Ο Γιώργος του Κέδρου»: Το ντοκιμαντέρ των Γιάννη και Γιώργου Κολόζη

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο Γιώργος του Κέδρου» από το ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του μηνιαίου κύκλου προβολών «Το ελληνικό ντοκιμαντέρ συναντά το κοινό του», παρουσιάζει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου (ώρα 18:30), το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ο Γιώργος του Κέδρου» (Ελλάδα | 2020, Διάρκεια: 82’), των Γιάννη και Γιώργου Κολόζη, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Το ντοκιμαντέρ ξετυλίγει ένα προσωπικό ταξίδι στον χρόνο μέσα από τις ματιές δύο γενεών κινηματογραφιστών, στο νησί της Δονούσας από τη δεκαετία του ’70 ως σήμερα. Ο Γιώργος Κολόζης πήγε για πρώτη φορά στη Δονούσα το 1972, όταν το νησί δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα και τουρισμό. Μένοντας μόνος του στην παραλία του Κέδρου, απέκτησε το προσωνύμιο «Ο Γιώργος του Κέδρου». Ο θάνατός του το 2009, οδήγησε τον γιο του, Γιάννη, να συνεχίσει το έργο του, δημιουργώντας μια ιστορία στην οποίο ο χρόνος αντιμετωπίζεται ως μια αναθεώρηση της παρούσας στιγμής.

Δείτε το trailer εδώ 

Το ντοκιμαντέρ έχει λάβει υποψηφιότητα για Καλύτερο Ντοκιμαντέρ στα Βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και έχει αποσπάσει, μεταξύ άλλων, τα Βραβεία: Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Balkan New Film Festival (Σουηδία, 2020),  1ου  Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας (2020), 1ου  Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, Σκηνοθεσίας και Μοντάζ στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας (2020).

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Γιάννη Κολόζη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτέρα-Παρασκευή (10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος

Τ: 210 3418051 | www.piop.gr