Ο Δαρβίνος, ο διάβολος και ψυχή των «μακεδονομάχων»

Του Γιώργου Βαρεμένου*

Ο Στέφανος Μάνος θέλει να μάθει γιατί έχουμε περισσότερους θανάτους από Covid, σε σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και θέλει να το πληροφορηθεί από τον Κ. Μητσοτάκη. Δηλ. αν του απαντήσει ο πρωθυπουργός, θα τον πιστέψει;

·        Το πολύ-πολύ να τον παραπέμψει στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, η οποία είναι επιφορτισμένη με τα κακά νέα, αλλοιώς θα την είχε καταργήσει προ πολλού.

·        Διαβάζω ότι η Λίτσα Πατέρα ξέρει πότε θα έλθει το τέλος της πανδημίας. Ώρα είναι να πάρει την θέση του Σωτήρη Τσιόδρα στην Επιτροπή.

·        Την οποία Επιτροπή σκέφτονται, λέει, να αναδομήσουν και να κρατήσουν μόνο όσους ανήκουν στον στενό πυρήνα της ΝΔ. Το πώς παρεισέφρησαν κάποιοι άλλοι, ανέλαβε να το ερευνήσει ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

·        Για το τί θα γίνει με τις εκκλησίες το Πάσχα αποφάσισαν, σε ειδικό φωτογραφικό ενσταντανέ, ο Κ. Μητσοτάκης με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Σύμφωνα με την απόφαση, μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων θα κρατούν τα εξαπτέρυγα κατά την περιφορά του Επιταφίου.

·        Το πολύ-πολύ να επιτρέψουν στον Σωτήρη να ψάλει τα εγκώμια (στον Μωυσή).

·        Η απόφαση προβλέπει ότι η Ανάσταση θα γίνει στις 9:00. Ως τις 10 πρέπει να έχει πέσει και το τελευταίο βαρελότο.

·        Με ΚΥΑ θα καθορισθεί ότι το κάθε σπίτι θα πρέπει να αφήσει έξω ένα πιάτο μαγειρίτσα για τους τουρίστες.

·        Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στο Μαξίμου προκειμένου να επικαλυφθεί σε δημοσιότητα ο Νίκος Δένδιας. Η απόφαση είναι να μην λείψει από καμμιά εκδήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων ο πρωθυπουργός, εν ανάγκη και με στολή εκστρατείας. Αρχής γενομένης από στην Ανδραβίδα.

·        Ο άρτι υιοθετηθείς σκύλος Peanut θα ψάχνει για νάρκες (εσωκομματικές).

·        Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, πάντως, θεωρεί ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καλή, ενώ το 2018 έκρωζε: «Είναι αλήτες, πουλάνε και τη μάνα τους, πολλώ μάλλον την Μακεδονία». Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν.

  • Παραφράζοντας τον Όσκαρ Ουάιλντ, θα’ λεγε κανείς ότι εκφράζουν στην πολιτική την δαρβινική αρχή της επιβίωσης του χυδαιοτέρου.

·        Η Μακεδονία ήταν η ψυχή τους. Μέχρι που εμφανίσθηκε ο διάβολος, πρόθυμος να την αγοράσει.

·        Όπως είπε ο κ. Μπογδάνος, ρώτησε μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και του είπαν ότι η Συμφωνία είναι καλή. Μέχρι το 2018 είχε την ατυχία να πέφτει πάνω σε μέλη άλλων Επιτροπών.

·        Και το ποδόσφαιρο στα σαγόνια των καρχαριών. Το περιέγραψε εύστοχα ο Μαρσέλο Μπιέλσα: «Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Αυτό δεν γίνεται σ’ όλο τον κόσμο;»

  • Loco, δηλ. τρελλό, αποκαλούν τον Μπιέλσα. Από μικρό κι από τρελλό μαθαίνεις την αλήθεια. Γιατί αν περιμένεις από μεγάλο και τάχατες σοφό, σώθηκες…

·        Ο Μπιλ Γκέητς αγόρασε 1 εκατομμύριο στρέμματα γης στις ΗΠΑ. Για να’ χει πού να φυτέψει καμμιά πατάτα σε περίπτωση ανάγκης. 

Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.