Ο Δρακόπουλος «κάηκε» ή αναβλήθηκε; – Η υποψηφιότητα Παυλοπούλου συνεχίζει να ενισχύεται

Οι πληροφορίες για τις προετοιμασίες στο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, για ανακοίνωση του επικεφαλής του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέα Δρακοπούλου στο συνέδριο τη ΝΔ -ως πρότασή της για την προεδρία της Δημοκρατίας- δεν επιβεβαιώθηκαν. 

Ενδεχομένως η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού «κάηκε» με τη διαρροή της πληροφορίας στο ΑΠ-ή από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το πρόσωπο.  

Δεν αποκλείεται όμως να αναβλήθηκε απλώς για να επανέλθει, εφόσον  ισχύει η πληροφορία ότι αυτό είχε συμφωνηθεί το περασμένο καλοκαίρι.

 Ωστόσο αυτή η εξέλιξη αποβαίνει υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου καθώς και από τα συμφραζόμενα του συνεδρίου  η υποψηφιότητα του απέκτησε νέα δυναμική. Ιδίως μετά την ομιλία Σαμαρά που επιτέθηκε ταυτόχρονα στον Πρωθυπουργό και στον αρχηγό του κράτους.

Το κλίμα υπέρ Παυλόπουλου που υπάρχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ διαπιστώθηκε και μεταξύ των συνέδρων. Με τη συμβολή και δημοσιευμάτων που προσπαθούν να ασκήσουν πίεση τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον αποκλείσει προτιμώντας ακόμη και την… Φώφη Γεννηματά.