Ο Κουμουτσάκος επέκρινε τον Σημίτη και ο Χρυσοχοΐδης του έβαλε πιπέρι

Ωραία κυβέρνηση. Μετά το άρθρο του Κ. Σημίτη που σήκωσε θύελλα – και από τον… ίδιο- ο Γ. Κουμουτσάκος τον επέκρινε, υπερασπιζόμενος τον Κ. Καραμανλή προφανώς. 

Αλλά αυτό που επακολούθησε είναι ανήκουστο: υπουργός από το ίδιο υπουργείο μάλιστα, τον  έβαλε στο σημάδι, υπερασπιζόμενος εμφανώς κάποιον από άλλο κόμμα: τον Σημίτη. Σαν να του έβαλε πιπέρι στο στόμα.

Για την ακρίβεια ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης έσπευσε να διατυμπανίσει στη Βουλή ότι ο Κουμουτσάκος «δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί της ουσίας του μεταναστευτικού. Ασχολείται με τα διεθνή ζητήματα» δηλαδή για τη… διεθνοποίηση του.

Πρόκειται για οπερέτα. Ο τίτλος του Κουμουτσάκου στην κυβερνητική ιστοσελίδα είναι σαφής: ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Ως αρμόδιο τον είχε στείλει στην Άγκυρα ο Μητσοτάκης γι’ αυτό το θέμα και δεν μάθαμε αν έκτοτε μοιράζεται τις ..αρμοδιότητες του Μιλτ. Βαρβιτσιώτη. Άρα όσο είναι Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης είναι ο αρμόδιος να μοιράζει αρμοδιότητες και ο Κουμουτσάκος έχει αυτές που του έδωσε.

Ότι έκανε το λάθος να τα βάλει με τον Σημίτη, στον οποίο ο Χρυσοχοΐδης οφείλει, είναι άλλο θέμα.