Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός και ο σύζυγος της Μαρέβας Μητσοτάκη: το Γραφείο του Πρωθυπουργού δεν ανήκει στην οικογένεια

Του Νίκου Λακόπουλου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού εμφανίστηκε στον Καναδά με όλη του την οικογένεια σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας και έκανε βόλτες με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο στη Όαση της Σίβα διαπίστωσε πως η οικογένειά του στοχοποιείται κι άρχισε τις αγωγές -σε βάρος του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη και της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Ακρίτα.

«H Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ» αναφέρει σε ανάρτησή του ως σύζυγος κι όχι ως πρωθυπουργός, τονίζει.

Σε μία προσωπική ανάρτηση προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας πως γράφει ως σύζυγος και όχι ως πρωθυπουργός αν και την ανακοίνωση για τις νομικές ενέργειες της κυρίας Μαρέβα Μητσοτάκη έκανε το… Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποιεί το κόμμα και τον θεσμό του πρωθυπουργού για… οικογενειακούς λόγους, ούτε πέρασε πολύς καιρός από όταν υπήρχαν κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη δράση της συζύγου του Πρωθυπουργού που συμπεριφερόταν ως Πρώτη Κυρία, αν και δεν υπάρχει τέτοιος θεσμός στην Ελλάδα:

Το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων επισκέφθηκαν η σύζυγος του Πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, θέλοντας να αναδείξουν το σημαντικό φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών¨”.

Η υφυπουργός εν προκειμένω συνοδεύει την σύζυγο του πρωθυπουργού κι όχι το αντίθετο, η Υπέρκομψη Μαρέβα γίνεται συχνά θέμα στα μέσα ενημέρωσης -της Λίστας Πέτσα- και η εντύπωση είναι πως ο Μητσοτάκης κυβερνά οικογενειακώς και δεν χάνει ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τα παιδιά του και να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες.

Ώσπου το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, κι όχι του… συζύγου ή της ίδιας της ανακοινώνει πως «σε συνέχεια της χθεσινής συκοφαντικής ανάρτησης της Βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Ακρίτα, το περιεχόμενο της οποίας επανέλαβε και σήμερα, η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη θα προβεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά το αστικό και ποινικό δίκαιο, με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας και της προσωπικότητάς της».

Είχαν προηγηθεί τα ρεπορτάζ της Εστίας που εμφάνιζαν την σύζυγο του πρωθυπουργού να στέλνει sms στον Μαρινάκη στο οποίο φέρεται να λέει “βρες τα με τους υποργούς” -που οδήγησαν σε αγωγή σε βάρος του δημοσιογράφου που επιμένει ότι η Μαρέβα Μητσοτάκη ενεπλάκη στη σύγκρουση του Μαξίμου με τον εφοπλιστή και μεγαλοεκδότη για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» περί μονταζιέρας τις ηχογραφημένες συνομιλίες του σταθμάρχη με τους μηχανοδηγούς πριν από την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο διευθυντής της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ», αναφέρει ακόμα ότι «δύο άνθρωποι θα μπορούσαν να διαψεύσουν αυτή την πληροφορία. Αυτός που φέρεται ότι έστειλε το μήνυμα και εκείνος που εμφανίζεται ότι το έλαβε επιδεικνύοντάς το σε τρίτους, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές μας. Δεν το έκανε ούτε ο ένας  ούτε ο άλλος”.

“Η Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί βάναυσα για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά» όπως τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Γράφω αυτήν την ανάρτηση ως σύζυγος και όχι ως Πρωθυπουργός”.

“Ένας βαθιά καλός και ηθικός άνθρωπος, με τελείως αυτόνομη επαγγελματική διαδρομή, τσαλαπατήθηκε και έγινε πρωτοσέλιδα. Η οικογενειακή μας συνοχή δοκιμάστηκε. Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε και με τα παιδιά μας αν αξίζει να πληρώνει κάνεις αυτό το οικογενειακό τίμημα για να ασχολείται με τα κοινά.

Όμως αντέξαμε, και προς στιγμήν νομίσαμε ότι τουλάχιστον αυτή η φάση της πολιτικής τοξικότητας έχει παρέλθει. Μέχρι που η Μαρέβα ξαναέγινε πρωτοσέλιδο με ένα τελείως ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα. Για να ακολουθήσει μια χυδαία και απρόκλητη ανάρτηση της βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται μεγάλο συγγραφικό ταλέντο για να χωρέσει τόσα ψέματα και τόση κακία σε μία ανάρτηση.

“Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος το κάνει. Όμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου».

kyriakos mitsotakis gia mareva 1 fae9e

ελενα ακριβα, μαρεβα μητσοτακη, μηνυση

Με ανάρτηση στο fb η Έλενα Ακρίτα απάντησε:

«Ανυπομονώ να βρεθούμε με την συζυγο του πρωθυπουργού και να μάς αποκαλύψει επιτέλους την προέλευση των 40 ακινήτων, όλη την αλήθεια για το σπίτι Βολταίρου και αν γνωρίζει πώς και πού κατασπαταλήθηκαν τα σχεδόν 500.000.000 χρέος της ΝΔ πού από την τσέπη μας πληρώσαμε οι Έλληνες φορολογούμενοι” απαντά η Έλενα Ακρίτα που ζητά η ίδια την άρση της ασυλίας της. “A bientot, madame».

akrita anartisi 1 607a9

«Θα χαρώ ως πληρεξούσιος δικηγόρος της κυρίας Ακρίτα να εξετάσω ως μάρτυρα τον πρωθυπουργό που δήλωσε ότι θα έρθει ο ίδιος στο δικαστήριο να καταθέσει, για να υπενθυμίσουμε και πάλι στους διεθνείς οργανισμούς και την ΕΕ την πολύπλοκη αντίληψη της ελληνικής εκτελεστικής εξουσίας για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και το επίπεδο της διάκρισης των λειτουργιών στην Ελληνική Δημοκρατία» έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, ο δικηγόρος της Έλενας Ακρίτα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει να καταθέσει ως μάρτυρας σε μια δίκη με μεγάλο ενδιαφέρον όπου θα είναι ο ίδιος πολιτικά απολογούμενος -ως πρωθυπουργός κι όχι ως σύζυγος της Μαρέβας Μητσοτάκη.