Ο Κυριάκος υπόσχεται να γίνει Πρωθυπουργός των Funds ;

Γράφει ο Σχολαστικός

Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνουμε με τις πρωτοβουλίες του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη; Αν μην τι άλλο οι κινήσεις του έχουν στοιχεία ακατανόητα. Πρώτα ανακοίνωσε ένα “σχέδιο” κατά το οποίο τα πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να περιοριστούν στο 2% από το 2018 και η ανάπτυξη να ανέλθει στο 4%.

Πως μπορεί να αλλάξει τη συμφωνία που έχει υπογράψει ήδη η χώρα και πως μπορεί να δώσει …εντολή στην ανάπτυξη να …πετάξει στο 4%. Αυτό δεν το εξήγησε.

Εξήγησε όμως κάτι άλλο: ότι θα προσπαθήσει να πείσει την Ανγκελ Μέρκελ για το σχέδιό του. Δεν ξέρουμε αν το κατάφερε ή όχι. Σε κάθε περίπτωση όμως η χώρα δεν διαπραγματεύεται με τη Μέρκελ. Επιπλέον ίδια έχει υιοθετήσει πλήρως την ισχύουσα συμφωνία. Γιατί να την αλλάξει;

mitsotakisΜετά ο πρόεδρος της ΝΔ προχώρησε σε μια ακόμη πιο παράδοξη κίνηση. Πήγε στο Λονδίνο για επαφές με “ισχυρούς επενδυτικούς ομίλους”. Ήτοι εκπροσώπους μεγάλων Funds και επενδυτικών εταιρειών όπως η PIMCO, η Blackrock, η KKR, η Blackstone, η Paulson & Co, η Capital κλπ.

Μυστήρια πράγματα. Από πότε τις δουλειές σε μια χώρα τις κλείνει η αντιπολίτευση και όχι η κυβέρνηση;”Αντιμετωπίζεται ως ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας και οι επαφές που έχει δημιουργούν ένα θετικό κλίμα για τις επενδύσεις στη Ελλάδα την επόμενη μέρα των εκλογών” διέδιδαν οι συνεργάτες του.

Τώρα μάλιστα. Θέλουν να πιστέψουμε ότι οι όποιοι επενδυτές – για να μην χρησιμοποιήσουμε άλλον όρο- γυρίζουν την πλάτη στην κυβέρνηση μιας χώρας και συζητούν με κάποιον που τους λέει ότι θα γίνει πρωθυπουργός σε .. τρία χρόνια που θα γίνουν οι εκλογές.

Ποιος δουλεύει ποιον σ’ αυτή την υπόθεση; Εκτός αν ο Κυριάκος απλώς υπόσχεται να γίνει Πρωθυπουργός των Funds…