Ο Μητσοτάκης, η “κουλτούρα αποταμίευσης”και οι ηλίθιοι

Ένας πολιτικός που μεταφέρει στη Βουλή μια ιστορία  για εξωγήινους που άκουσε από κάποιον, που θεωρεί ότι οι άνθρωπο στο Μάτι δεν θα καίγονταν αν η κυβέρνηση τους είχε συστήσει να φορούν βρεγμένα ρούχα, που αναγγείλει αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ που δεν επιτρέπει το Σύνταγμα,  κι ένα σωρό άλλα, το τερματίζει όταν λέει ότι οι νέοι σήμερα δεν έχουν κουλτούρα αποταμίευσης και θα την δημιουργήσει ο ίδιος με τον “ασφαλιστικό κουμπαρά” που θα δημιουργήσει.

Προφανώς  ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χρειάσθηκε ποτέ  να αποκτήσει προσωπικά κουλτούρα αποταμίευσης καθώς τα έβρισκε όλα έτοιμα: από τα προς το ζην, μέχρι τις σπουδές, τη δουλειά και την έδρα στη Βουλή.

Συνεπώς είναι εύλογο μην αντιλαμβάνεται ότι αυτό που λέει από τους νέους σήμερα δεν είναι η κουλτούρα αποταμίευσης  αλλά τα προς αποταμίευση. Όταν όμως χρησιμοποιεί αυτό το εύρημα για νομιμοποιήσει την κακοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος -που έχει κατά νου- δεν τους στήνει παγίδα απλώς: τους εμπαίζει.

Αλλά προσβάλλει και τον εαυτό του, όσο δεν έχει απολύσει ακόμη τους  ηλίθιους που του έγραψαν αυτές τις σοφιστείες που  προσβάλλουν όλους τους νέους- έχουν δεν έχουν. Καλά αυτός διαβάζει ό,τι του γράφουν. Αυτοί δεν ξέρουν ότι ό,τι του γράφουν να διαβάσει;