Ο Μητσοτάκης ως βασιλιάς του fake

Ψεύδεται όπως μιλάει για καταστάσεις και γεγονότα.  Π.χ. στην τελευταία τηλεοπτική συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε εν ψυχρώ ότι «δεν υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν». Την ίδια στιγμή οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ ήταν δεκάδες και το γνώριζε.

Με τον ίδιο τρόπο, όταν πρόκειται για πρόσωπα, ό,τι εμφανίζει σαν χρυσάφι βγαίνει κάρβουνο.

Οι  εξωκοινοβουλευτικοί που έβαλε στα υπουργεία ως τους «καλύτερους» είναι οι πιο αποτυχημένοι και ασκούν εξουσία χωρίς καμιά λαϊκή νομιμοποίηση.

Εμφάνισε  παραπλανητικά ως νομική προσωπικότητα με διεθνές κύρος που μπορεί να σηκώσει τα βάρη του αρχηγού τους κράτους μια κυρία με τα λιγότερα δυνατά προσόντα.

Έχρισε μια αποτυχημένη πολιτικό ως υποψήφια για τον ΟΟΣΑ, χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα –οικονομικές γνώσεις, σπουδές, γλώσσες- με εφόδιο ένα πέρασμα από της Βρυξέλλες ως Επίτροπος -που δεν θέλει κανείς να θυμάται- και την άφησε να διαδώσει ότι τάχα  βγήκε… τρίτη ανάμεσα σε δέκα υποψήφιους επειδή  αποσύρθηκε τελευταία από μια κούρσα που δεν υπήρχε!

Στην προηγούμενη Κομισιόν η Ελλάδα πήρε μεγάλο χαρτοφυλάκιο με τον Δημ. Αβραμόπουλο, αλλά ο Μητσοτάκης ισχυρίσθηκε ότι ήταν επιτυχία μια μη εκτελεστική αντιπροεδρία που πήρε τώρα -επειδή δεν είχε να στείλει άλλον που να μην είχε εκτεθεί με τις Πρέσπες- ένα στέλεχος της κοινοτικής γραφειοκρατίας -ικανό και ευφυή άνθρωπο, αλλά χωρίς προφίλ για χαρτοφυλάκιο.

Επιμένει ψευδώς ότι ακολουθεί τις «υποδείξεις των ειδικών» όταν και οι πέτρες ξέρουν ότι οι «ειδικοί» ακολουθούν τις υποδείξεις του, όπως τις μεταφέρει ωμά ο Γεραπετρίτης -σε βαθμό που αγανάκτησε και ο καθηγητής  Τσιόδρας, με τον οποίο ψευδώς ισχυρίζεται ότι τα πάει καλά.

Δεν λέει την αλήθεια όταν τριπλασιάζει τους εμβολιασμένους πολίτες αθροίζοντάς και τις δυο δόσεις και προβάλλει ότι οι ηλικιωμένοι εμβολιάσθηκαν, αλλά ταυτόχρονα κάνει έκκληση να εμβολιαστούν.

Σχεδόν δυο χρόνια τώρα τα ψεύδη που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός είναι περισσότερα από όσα έλεγε ως αντιπολίτευση. Περνάει και τον Σημίτη, ως βασιλιάς του ψεύδους.