Ο Νόμος της Σιωπής

Του Γιώργου Βαρεμένου*

·   Προκάτ προανακριτικές για τους αντιπάλους και νομοθετημένη ασυλία για τους δικούς σου: Η ατιμωρησία οδηγεί στο αδίστακτον.

·        Αυτό το δίδαγμα έβγαλε ο Κ. Μητσοτάκης απ’ όταν ήταν πολιτικός κρατούμενος της χούντας έξη μηνών μωρό; Κούνια που τον κούναγε!

·        Οι χουντικοί προφανώς ήταν ηλίθιοι, αφού κατέληξαν στο στρατοδικείο.

·        Αφού τα έχουν κάνει όλα τέλεια στην πανδημία, προς τί το ακαταδίωκτο; Ξέρουν κάτι παραπάνω απ’ όσα ξέρουμε;

·        Ζήτησαν οι επιστήμονες την ασυλία ή είναι ευγενική χορηγία με αντάλλαγμα την σιωπή;

·        Κάπως έτσι καταλήξαμε στα μεγαλεία των λοιμωξιολόγων με το ακαταδίωκτο. Ούτε τραπεζίτες να ήταν.

·        Ο mastermind Γ. Γεραπετρίτης δήλωσε κάπου: «Κάναμε και λάθη στην πανδημία.» Πώς το’ μαθε; Το διάβασε στις δημοσκοπήσεις; Κι αφού είναι λάθη πολιτικά, τί το θέλουν το ακαταδίωκτο; Για παν ενδεχόμενο;

·        Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου δεν πρέπει να ανησυχεί. Γιατί να κάνει κάποιος δικτατορία σήμερα; Δεν χρειάζεται να ντύσει μια στρατιά χαφιέδων με ρεπούμπλικες και μαύρα γυαλιά, προκειμένου να μάθει αν διαβάζει ο άλλος την “Αυγή”, όταν απ’ το προφίλ του στο facebook ξέρει σχεδόν τα πάντα.

·        Γιατί να βάλει δίπλα από κάθε μαθητή και φοιτητή κάποιον να κρυφακούει, όταν μπορεί να τα έχει όλα στο πιάτο από την Palantir;

·        Τα drones γιατί τα έχουμε; Μόνο για φωτογραφίες και βίντεο σε γάμους και βαφτίσια;

·        Τί να την κάνει την λογοκρισία όταν έχει την αυτολογοκρισία και την προληπτική λογοκρισία; Βέβαια, σε ακραίες περιπτώσεις με ακατάλληλες φωτογραφίες του Δ. Λιγνάδη, το πολύ-πολύ υπάρχει και ο πίνακας ανακοινώσεων της ΕΡΤ.

·        Don’t worry, Μπάμπη, be happy όπως ο πρωθυπουργός.

·        Ο οποίος όταν διάβασε τις δημοσκοπήσεις έτρεξε να δώσει συνέντευξη σε κανάλι και να πει καλά λόγια για την νεολαία. Νέο επικοινωνιακό έργο: “Αλλοίμονο στους νέους”!

·        Χαρακτήρισε την Νέα Σμύρνη αστοχία. Πράγματι, ορισμένες γκλομπιές δεν έβρισκαν με τίποτε τον στόχο. Έπεφταν στα κουτουρού.

·        Δεν θέλει, λέει, άλλη Νέα Σμύρνη. Φοβάται ότι θα πέσει πολύ “δημοσκοπικό ξύλο”.

Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.