Ο πολυπράγμων κ. Γεραπετρίτης

Γράφει ο Δρ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Σ. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

Ο Υπουργός κος Γεραπετρίτης είναι πράγματι ιδιαίτερα πολυπράγμων. Αρχικά μεταξύ άλλων ασχολήθηκε με την πανδημία – όπου ασχολήθηκαν όλοι οι γνώστες και μη – αργότερα με σοβαρά Εθνικά Θέματα όπως τα χωρικά ύδατα  και η ΑΟΖ, όπου διατύπωσε και την περί 6 ν.μ. άποψη που παρέφρασαν οι Τούρκοι προς τέρψη των, σε συνέχεια με θέματα Εθνικής Άμυνας και διάφορα άλλα θέματα.

Διαβάσαμε ακόμη ότι θα επιθυμούσε να αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών σε τυχόν ανασχηματισμό. Βέβαια, Υπουργός Εξωτερικών είναι ο κος Δένδιας, καθ΄ όλα άξιος, άρα προφανώς όπως εθεώρησε και ο Πρωθυπουργός, ουδείς λόγος υπήρχε αντικατάστασής του.

Βέβαια, είναι εξαίρετος καθηγητής και το δικηγορικό του γραφείο είναι πολύ γνωστό και εμπεριστατωμένο. Τελευταία δε, ανεγράφη στον Τύπο η επιθυμία του να αναλάβει θέση Νο 2 στην Κυβέρνηση.

Ενθυμούμαι την ρήση του Εθνάρχου Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Η πολιτική είναι υπηρεσία στην Πατρίδα και όσοι αποφασίζουν να ασχοληθούν πρέπει να αφοσιωθούν σ’ αυτήν και να αφήσουν επαγγέλματα, καθηγητηλίκια και παλιές προσωπικές σχέσεις».

Επειδή πολλοί δεν ακολουθούν το δύσκολο δρόμο που όρισε ο Εθνάρχης, θέλω να υπενθυμίσω ότι μερικές φορές μπορεί να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Άλλωστε, πρόσφατη είναι η περίπτωση του Προέδρου Αναστασιάδη με το Δικηγορικό Γραφείο που φέρει το όνομά του.

Λοιπόν, θα συμβούλευα τον κ. Γεραπετρίτη: προσήλωση, ολιγότερη πολυπραγμοσύνη και ταπεινότητα. 

ΑΠΟ ΤΟ MILITAIRE.GR