Ο Τίμερμανς για τον Ανδρέα

«Όποιες κι αν είναι οι διαφορές που πρέπει να έχουμε μέσα στην οικογένειά μας, αυτές δε συγκρίνονται με τον πόνο που θα επιφέρει η Δεξιά. Κι εμείς πρέπει ν’ αγωνιστούμε για να το αποτρέψουμε αυτό.» Το μήνυμα ενότητας έστειλε από το Συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς, υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υπήρξε όμως και μια ειδική αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου, έναν “από αυτούς που διαμόρφωσαν την Ευρώπη στην οποία πιστεύουμε… που δημιούργησαν τις κοινωνίες τις σύγχρονες, της κοινωνικής δικαιοσύνης».

 “Αν  ο Ανδρέας μπορούσε να δει την Ελλάδα σήμερα, πιστεύω ότι θα  υπέφερε. Θα υπέφερε με όσα αναγκάστηκε να περάσει ο ελληνικός λαός λόγω της κρίσης που έπληξε την Ευρώπη αλλά κυρίως την Ελλάδα» είπε. «Εάν ο Ανδρέας μαζί με τον πατέρα της Φώφης Γεννηματά κατάφεραν να προσφέρουν καθολική υγεία, να προστατεύσουν τα δικαιώματα των γυναικών, να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς μισθούς για όλους και μια οικονομία της κοινωνικής αγοράς, αν κατάφεραν να τα κάνουν όλα  αυτά σε μια Ελλάδα η οποία είχε πληγεί  τόσο πολύ από τη χούντα, τότε μπορούμε και εμείς ν’ αλλάξουμε την  Ευρώπη!»