Ο Τσίπρας ξαναβάζει στο κάδρο την Προοδευτική Συμμαχία

Η δυσφορία στελεχών-που βρέθηκαν κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ με τη διεύρυνση  και εντάχθηκαν στο σχήμα «Προοδευτική Συμμαχία» με προοπτική να συμπτυχθούν σε ενιαίο κόμμα για τον παραγκωνισμό τους  το τελευταίο διάστημα από τη γραφειοκρατία της Κουμουνδούρου-έτσι όπως αναδείχθηκε από  το Α.Π-  έφτασε ως τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκάλεσε το Πολιτικό Συμβούλιο του «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία»   υποσχέθηκε συνέχιση της της πορείας προς τον μετασχηματισμό, παρά τη δυσκολία τη συγκυρίας. Από τον Φ. Κουβέλη μάλιστα προτάθηκε συνέχιση της διεύρυνσης.

Η αποκατάσταση των πραγμάτων αποδείχθηκε αποδοτική στη συνεδρίαση, καθώς οι πιο ουσιαστικές τοποθετήσεις έγιναν από στελέχη της ΠΣ, όπως οι  Στεφ. Τζουμάκας, Γιάννης Ραγκούσης, Νίκος Μπίστης, Θαν. Θεοχαρόπουλος.

 Αξιοσημείωτες ήταν οι παρεμβάσεις από τον Ευ. Τσακαλώτο και τη Ρένα Δούρου για ενοποίηση των τοποθετήσεων όσων εμφανίζονται στο δημόσιο χώρο.

Συζητήθηκε το ενδεχόμενο των αιφνιδιαστικών εκλογών με αποκλίσεις στις τοποθετήσεις στελεχών.

Το θέμα της ενημέρωσης απασχόλησε εκτενώς τη συνεδρίαση και θα επακολουθήσουν παρεμβάσεις για ίση αντιμετώπιση από την ΕΡΤ και τα λοιπά κανάλια.

Μια απόφαση πάντως που μάλλον θα αποδειχθεί αστοχία είναι η δημιουργία Παρατηρητηρίου των ΜΜΕ.