Ο Φουρθιώτης… ρυθμιστής!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Στην χώρα του πιθανού, το ζούμε και αυτό. Δεν είναι κόμμα, δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, είναι ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων. Είναι ένας υπόδικος, με πιθανό επάγγελμα ατζέντη μεταξύ άλλων! Συνομιλητής πολιτικών, αλλά και απειλή, αφού εκθρόνισε κιόλας κατά παραγγελία του, μετά από θορυβώδη είσοδο, συνοδεία μπράβων στο υπουργείο εργασίας, τον έντρομο υπουργό κ. Βρούτση!

Τώρα τι δουλειά έχει ένας ατζέντης πορνομοντέλων, να συνομιλεί με πολιτικούς που δεν έχουν τα προσόντα για καριέρα μοντέλου, είναι ένα αναπάντητο ερώτημα. Πολύ πιθανό ο ατζέντης, να έχει διαβλέψει άλλες “καλλιτεχνικές” κρυφές ικανότητες, άμεσα κερδοφόρες αμφοτέρων των πλευρών!

Πως να εξαιρέσεις την ειδική “φιλοξενία” και συμπεριφορά ως VIP καλεσμένου κυρίου Φουρθιώτη στην φυλακή, της κυρίας Νικολάου, πρώην γενικής γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής; Πως να αιτιολογήσεις τα χρόνια πολλά και τις ευχές, έτσι στα καλά καθούμενα, από έναν καθηγητή που τυγχάνει και σημαίνων πολιτικός; Να του αναλύει και νομοσχέδιο!

Ο Φουρθιώτης, λοιπόν, ρυθμιστής πολιτικών εξελίξεων, δημοσιεύει τηλεφωνικές συνομιλίες και ανταλλαγή μηνυμάτων, με τον καθηγητή Γεραπετρίτη υπουργό επικρατείας, με τον κύριο Ρωμανό, διευθυντή γραφείου τύπου και τον κύριο Σιγάλα, συνεργάτη υπουργού. Απειλεί και  άλλους με αποκαλύψεις, που αρνούνται σχέσεις μαζί του, ακόμα και με ηχητικά στοιχεία!

Από αλλού την περίμενε η κυβέρνηση και από αλλού θα το βρεί! Όλα θα εξαρτηθούν από τον “λεπτό” ίσως και υποχωρητικό χειρισμό της. Ούτε η πανδημία, ούτε οι πυρκαγιές, ούτε το σκάνδαλο NOVARTIS, ούτε οι αναθέσεις, ούτε η ακρίβεια, ούτε ο χιονιάς, είναι το μεγάλο πρόβλημα για το καθεστώς. Το τεράστιο πρόβλημα είναι ο προβληματικός ρυθμιστής, προς το παρόν. Αλλά έμπορος αυτός, έμποροι και οι άλλοι, θα καταλήξουν σε ρυθμιστική εμπορική συμφωνία. Και ο καθένας θα συνεχίσει να “πουλά” το εμπόρευμά του. Μετα-ρυθμίσεις!