“Πάει καλά ο Πρωθυπουργός;” Ανησυχία από την τελευταία εμφάνιση Μητσοτάκη στη Βουλή

Η συνεδρίαση της Βουλής για την ακρίβεια έβαινε προς το τέλος της, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να κάνει εμβόλιμα την τριτολογία του , επειδή είχε κάποια υποχρέωση. Έτσι πήρε το λόγο και από τις πρώτες φράσεις άφησε άφωνους όσους τον άκουσαν:

“Κύριε Τσίπρα εσείς μας βάλατε στα Μνημόνια”.

Όσοι είχαν γρήγορα ανακλαστικά προσπάθησαν να βρουν μια εξήγηση. Δεν πίστευαν αυτό που άκουσαν. Πώς μπορεί να καταλογίσει στον Τσίπρα κάτι που συνέβη πέντε χρόνια πριν γίνει Πρωθυπουργός και αφού προηγήθηκαν τρεις κυβερνήσεις και δυο Μνημόνια;-

“Πάει καλά ο Πρωθυπουργός;” ρώτησε έμπειρος δημοσιογράφος έναν συνάδελφο του. Δεν πρόλαβε να πάρει απάντηση. Ο Μητσοτάκης αντί να απαντήσει σε όσα του έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη και δεύτερη ομιλία του εξετράπη σε ένα προσωπικό υβρεολόγιο από το οποίο δεν έβγαινε καν νόημα.

Έμπλεξε τις τριπλές εκλογές του 2019- οι οποίες κατά τη λογική του στερούν από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το δικαίωμα να του ασκεί κριτική, το Δημοψήφισμα και διάφορα άσχετα, ανακατεμένα με ανοίκειους χαρακτηρισμούς αποπροσανατολισμού από τη συζήτηση, για να καταλήξει άναρθρα:

“Ψεύτης , ψεύτης , ψεύτης!”.

Είχε προηγηθεί μια άλλη φάση της αλλόκοτης εμφάνισης του στη Βουλή. Ο στόμφος με τον οποίο προσπάθησε στη δευτερολογία του να να απαντήσει στην τεκμηριωμένη ανατροπή της ψευδολογίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στρεφόμενος μόνο προς τον Τσίπρα με υψωμένους τόνους, φουσκωμένο ύφος και κορώνες που δεν δικαιολογούνταν καν από το κείμενο που διάβαζε, θριαμβολογούσε στο κενό και αυτοθαυμάζονταν. Αλλά το φαινόμενο της τριτολογίας του ήταν ασύλληπτο.

Άλλοι εκνευρίσθηκαν και κάποιοι ανησύχησαν. Τι μας περιμένει ακόμη από έναν πολιτικό που νομίζει ότι είναι περιούσιος, δεν κάνει λάθος και όταν δεν μπορεί να απαντήσει χάνει τον ειρμό και το μέτρο, αναζητώντας το χειροκρότημα προς Ρωμαίο αυτοκράτορα; Και ας έχει βάλει φωτιά στη Ρώμη.

Τι άλλο μπορεί να πει και να κάνει διαισθανόμενος ότι πλησιάζει το τέλος της ανεξέλεγκτης βασιλείας;