Πανελλήνιες εξετάσεις λαού την 25/6

Του Ιωάννη Δαμίγου

Εντατικά μαθήματα ενός θέματος, καίριου όμως και σε πανελλήνιες “προβιβαστικές” εξετάσεις κατά την 25/6, σε “συνοικιακό” υποτυπώδες φροντιστήριο με την ίδια παιδεία εκμάθησης, καλούνται να δώσουν οι Έλληνες πολίτες. Καθώς στις προ μηνός εξετάσεις, απεδείχθησαν αδιάβαστοι, μιλώντας για τους δημοκρατικούς αριστερούς, άντε και τους προοδευτικούς, απαντώντας επιπόλαια και βιαστικά στο εύκολο μα πονηρό πολιτικό θέμα. Τα αποτελέσματά των ήταν απορριπτέα.  Αντίθετα μελετηροί και αποφασισμένοι εμφανίσθηκαν οι δεξιοί εξετασθέντες, με αξιόλογες επιδόσεις.

Μοιραία λοιπόν “έμειναν” μετεξεταστέοι, γι αυτό και η χρήση εντατικού φροντιστηρίου, με τους ίδιους καθηγητές να διδάσκουν, την ίδια τακτική άτακτης σκέψης, με μικρές νέες, πασπαλισμένες με μπαγιάτικη “φρεσκάδα”, προσλήψεις, Καταβάλλοντας φιλότιμες κομματικές προσπάθειες μεν, μη αρκετά προσοδοφόρες δε. Η αδυναμία επικοινωνίας μεταξύ καθηγητή και μη μελετηρού μαθητή από την μία και δυσκολόπιστου, δικαιωματικά, λόγο άλλης προγενέστερης διδακτικής, μη εφαρμοσμένης, ύλης από την άλλη, απέφεραν το μοιραίο αποτέλεσμα ραγδαίας πτώσης των “βαθμών”.

Ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου με τους καθηγητές, βιάζονται τώρα να εκπαιδεύσουν οκνηρούς, σκασιάρχες και απουσιάζοντες μαθητές σε λιγότερο από το χρονικό περιθώριο μηνός. Άφρονες και επιπόλαιοι οι ίδιοι, ενώ είχαν τον χρονικό πλεονέκτημα τεσσάρων ετών εκμάθησης, διόρθωσης και ειλικρινούς παραδοχής λαθών, επαναπαύτηκαν στη θεωρία της προβαλλόμενης εύκολης και επαναλαμβανόμενης δικαιολογίας, παραμένοντας εκουσίως σε χαρακτηριστική αδράνεια. Και δεν ευσταθεί δικαιολογία για την ιδιοκτησία, ναι, μετά από αυτήν την λαίλαπα των τεσσάρων ετών, να συλλέγει τέτοια βαθμολογία. Εγωιστικό, αδιανόητο και προσβλητικό να “αγνοεί” και να μεταφέρει στις καλένδες τις αιτίες, συνεχίζοντας να επιδεικνύει εμμονή θαρρείς,  στην γενικόλογη και αόριστη συγνώμη και στην θεωρητική ανάληψη ευθύνης, της παραδοτέας λανθασμένης ύλης.

Πρέπει να “πήρε” το μάθημά του όμως, καθώς και οι άνθρωποι που τον πλαισιώνουν βεβαίως. Υπερεκτιμήθηκε και από πολλούς ψηφοφόρους, που παρουσίασαν και εξακολουθούν να παρουσιάζουν αισθήματα λατρείας, που τόσο έκαναν κακό.

Πάραυτα. Οι πανελλήνιες εξετάσεις λαού την 25/6 και το αποτέλεσμά τους είναι σημαντικό, όπως όλων, προηγούμενων και επόμενων. Καλούμαστε να τις “περάσουμε” με τον καλύτερο εφικτό τρόπο, γνωρίζοντας αντιπάλους και φιλοδοξίες αυτών, τόσο κυβέρνησης όσο και “λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων, μα πρωτίστως αναγνωρίζοντας το δικό μας μέλημα. Όλοι οι άλλοι εργάσθηκαν προς ιδίων όφελος, πράττοντας το καλύτερο. Καιρός και άργησε τα μάλα, να πράξει και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τα δέοντα, σε προσπάθεια διάσωσης όσων σώζονται ακόμα. Καταβάλλοντας την μέγιστη προσπάθεια ριζικής αλλαγής τακτικής, τόσο τρόπου όσο και λόγου. Το σύνηθες και θεωρητικό, περί λήψης μηνύματος, να εκλείψει και να ακολουθηθεί από άμεση πράξη. Την επομένη 26/6 ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καλείται να εκπλήξει τον κομματικό εαυτό του, αλλά και τον λαό με τις άμεσες και ρεαλιστικές αποφάσεις σε εφαρμογή. (Έχω εκφράσει την επιθυμία πως η έκπληξη, το ηλεκτροσόκ, ήδη έπρεπε να έχει συμβεί).

Πανελλήνιες, λοιπόν, εξετάσεις λαού αλλά και ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ταυτόχρονα την 25/6. Όποιος έχει “μελετήσει”, θα εκλεγεί στην θέση που του αρμόζει. Άλλως, στα θρανία πάλι για εμπέδωση.