«Παραμύθια από το τηλέφωνο-Οι ιστορίες του Τζιάνι Ροντάρι»

Εργαστήρια αφήγησης για ενήλικες από το ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δύο αυτόνομα εργαστήρια αφήγησης, για ενήλικες, με τη συγγραφέα και αφηγήτρια Εύη Γεροκώστα, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Στα εργαστήρια, διάρκειας 120′, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη τέχνη της αφήγησης και να εκφραστούν δημιουργικά. Αναλυτικότερα, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 (ώρα 11:30) στο εργαστήρι «Παραμύθια από το τηλέφωνο-Οι ιστορίες του Τζιάνι Ροντάρι», oι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον σπουδαίο Ιταλό συγγραφέα με την ανεξάντλητη φαντασία και την αστείρευτη εφευρετικότητα και πειραματίζονται στην αφήγηση μικρών, χιουμοριστικών ιστοριών του. Στο εργαστήρι «Οι πρώτες φορές-Βιωματική αφήγηση», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 (ώρα 11:30), οι συμμετέχοντες, μέσα από προσωπικές μαρτυρίες-αφηγήσεις συγγραφέων και εικονογράφων που ασχολούνται με το παιδικό βιβλίο, μυούνται στους τρόπους αφήγησης βιωματικών κειμένων και στη συνέχεια συνθέτουν και αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση piop_library@piraeusbank.gr, γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι 20 πρώτοι κάθε εργαστηρίου θα ειδοποιηθούν για τη συμμετοχή τους.

ΠΙΟΠ | Βιβλιοθήκη

Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος Τ: 210 3739651-2 | www.piop.gr