ΠΑΣΟΚ: Ποιους κοροϊδεύει -πάλι- η Φώφη;

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Του Γ. Λακόπουλου

Συνεχίζοντας τις παλινωδίες της και με προφανή αγωνία για το μέλλον της, η Φώφη Γεννηματά είπε στην  Οργανωτική Επιτροπή του Συνέδριου της  λεγόμενης “Δημοκρατικής Συμπαράταξης” ότι επίκειται εκλογή επικεφαλής από τη βάση. Για τη ακρίβεια είπε:

“Το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα εισηγηθεί  προς τα κόμματα τα επόμενα βήματα και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και ολοκλήρωσης της πορείας προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα. 

Τα πολιτικά κόμματα και οι φορείς της ΔΗΣΥ  μέσα σε εύλογο χρόνο, παίρνουν τις αποφάσεις τους ως προς τη μορφή του φορέα. (πολυκομματικός ή όχι). Στη συνέχεια  προχωράμε στην εκλογή επικεφαλής από τη βάση”.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Απολύτως τίποτε. Απλώς θολώνουν τα νερά. Απόδειξη ότι η απόφαση που ενέκρινε αυτή η Επιτροπή … δεν αναφέρει το παραμικρό για εκλογή από βάση. Ήταν απλώς μια κορώνα σε μια ομιλία. Απόφαση  οργάνου δεν υπάρχει.

Στην πραγματικότητα ούτε μπορεί να υπάρξει και αυτό προβλέπεται στην … ίδια την απόφαση. Εφόσον λέει ότι “τα πολιτικά κόμματα και οι φορείς της ΔΗΣΥ  μέσα σε εύλογο χρόνο, παίρνουν τις αποφάσεις τους ως προς τη μορφή του φορέα. (πολυκομματικός ή όχι )” όλα είναι υπο αίρεση.

Για την ακρίβεια τελούν υπό την αίρεση των αποφάσεων του συνέδριου του ΠΑΟΣΚ το οποίο η Γεννηματά προκήρυξε  εκτάκτως. Σ’ αυτό το συνέδριο η ίδια πρέπει να πιει ένα πικρό ποτήρι: θα προτείνει την διάλυση του  κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου ή όχι; Θα κάνει κάτι για το οποίο δεν έχει εντολή από εκείνους που την ανάδειξαν πρόεδρο;

Είναι προφανές ότι οι εταίροι της  θα προτείνουν τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Είναι από χρόνια το κρυφό αντικείμενο του πόθου τους. Δεν υπάρχει υβριστής του Ανδρέα Παπανδρέου που να μη μετέχει σ αυτές τις “κινήσεις”, οι οποίες  από σφραγίδες  βαφτίσθηκαν πολιτικά υποκείμενα με λόγο στην τύχη ενός μεγάλου ιστορικού κόμματος.

Θα αποφασίσει π.χ. ο Νίκος Μπίστης κα η Πολίνα Λάμα αν θα διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ.  Και ο Λαλιώτης , ο Παπαϊωάννου και ο άλλοι  κάθονται και τους ακούνε.

Υπέρ της διάλυσης  θα ταχθεί ο αποδοκιμασθείς ως διασπαστής έτερος κληρονόμος για τον οποίο οι γνωρίζοντες δεν ξεχνούν τι αισθάνεται για τον πατέρα του και το κόμμα του.

Ωστόσο η ουσία έτσι κι αλλιώς βρίσκεται στην απόφαση που θα λάβει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ- αν παρακάμψουμε ότι το Καταστατικό του δεν προβλέπει διάλυση , ούτε απόφαση συνέδριου υπάρχει, όπως ανακριβώς προβάλλεται.

Κατά τους εσωκομματικούς της αντιπάλους,  η Φώφη θα προσπαθήσει να ελέγξει το συνέδριο …διορίζοντας συνέδρους – κατά 50%τυλαχιστον. Γι’ αυτό και ξήλωσε πραξικοπηματικά  τον γραμματέας και την Κεντρική Επίτροποί,  στοχοποιώντας και τον Ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη από τον οποίο αισθάνεται ότι κινδυνεύει. Ακόμη  και αν το καταφέρει το πρόβλημά της παραμένει: τι θα προτείνει; Διάλυση ή όχι;

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Αν ταχθεί υπερ της διάλυσης θα  βρει απέναντι της όλους τους γνήσιους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ  καθώς το κράτησαν ζωντανό στα  χρονιά που  ακυρώθηκε από τις ηγεσίες του.  Αν πει “όχι” στη διάλυση  θα της γυρίσουν τη πλάτη οι σημερινοί εταίροι της και όσοι τη χρησιμοποιούν απλώς ως εργαλείο.

Όσοι μετέχουν σ’ αυτό το έργο υπό την υψηλή εποπτεία του Σημίτη έχουν δυο δύο επιδιώξεις. Πρώτον εξαφανιστεί από το χάρτη το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Δεύτερον να παραμερίσουν τη Φώφη γιατί τη θεωρούν “λίγη” και να προτάξουν ηγεσία τύπου .. Στουρνάρα σε νέο κόμμα.

Η Φώφη γνωρίζοντας τη δύσκολη θέση της προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Οργανώνει τον Ιούνιο εάν συνέδριο χωρίς ουσία  με τη Συμπαράταξη, του οποίου οι αποφάσεις δεν θα ισχυρούν αν δεν τις επικυρώσει το φθινοπωρινό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ  και ταυτόχρονα υπόσχεται εκλογή επικεφαλής από τη  βάση.

Προφανώς για να αναχαιτίσει το σχήμα ‘Ώρα  αποφάσεων’ -Ραγκούσης- Διαμαντοπούλου κλπ)—,να φτάσει ως  2018 και βλέπουμε. Ως τότε τόχει δίπορτο αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι η ΔΗΣΥ και νέο κόμμα με νέα σύμβολα και απλή εκλογική σύμπραξη.”

 

Προφανώς για να αναχαιτίσει το σχήμα ‘Ώρα  αποφάσεων’ -Ραγκούσης- Διαμαντοπούλου κλπ)—,να φτάσει ως  2018 και βλέπουμε. Ως τότε τόχει δίπορτο αφήνοντας ανοικτό τα ενδεχόμενο να είναι η διανόηση ΔΗΣΥ και νέο κόμμα με νέα σύμβολα και απλή εκλογική σύμπραξη.”

Έτσι τους κοροϊδεύει όλους. Εκείνους που την εξέλεξαν για να αναδιοργανώσει το ΠΑΣΟΚ και όχι για να το διαλύσει, κλείνει το μάτι σε  όσους θέλουν να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ και  δεν τολμάει να αναμετρηθεί με όσους δεν  θέλουν.

Είναι ένα γαϊτανάκι που ξεκίνησε η ίδια από τις αρχές του 2016 και συνεχίζει χωρίς να ξέρει που θα τη βγάλει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δύσκολα θα μπορέσει  να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ, έστω και αν συνεργάζεται με τον Γ. Παπανδρέου και έχει τη συνενοχή Βενιζέλου-Σημίτη σ’ αυτό.

Αλλά και αν το καταφέρει δύσκολα θα βγάλει από πάνω της  ιστορικό ανάθεμα που θα την κυνηγάει. Όσοι πολιτικοί τα έβαλαν με τα ιερά και τα όσια του χώρου τους είχαν κακό τέλος…