Πατριώτες της οκάς

Του Γ. Τεκίδη

                                                                                  

Ποιοι ξεχνούν τους τζάμπα λεονταρισμούς, τις μεγαλόστομες διακηρύξεις, τις καταγγελίες περί εθνικής μειοδοσίας και κατάπτυστης συμφωνίας, την…προδοτική στάση της κυβέρνησης Τσίπρα στο ζήτημα της συνθήκης των Πρεσπών;

Ποιοι λησμονούν η καμώνονται πως λησμονούν τα έμπλεα…αγνού πατριωτισμού συλλαλητήρια των αφιονισμένων ακροδεξιών και των πάσης φύσεως επαγγελματιών πατριδοκάπηλων που απαιτούσαν αλαλάζοντας εδώ και τώρα ένα νέο Γουδί για τους προδότες και τους συνοδοιπόρους τους;

Ποιοι υπόσχονταν  άμεση καταγγελία της μιαρής, ανθελληνικής συμφωνίας που…ενταφίαζε δια παντός τα δίκαια της Μακεδονίας μας και έδινε γη και ύδωρ στους…Γυφτοσκοπιανούς; Μα οι  υπερπατριώτες πρώτης γραμμής, γνωστοί και ως Μακεδονομάχοι που πρωτοστατούσαν στα μέχρι πρότινος συλλαλητήρια της εθνικιστικής υστερίας και που σήμερα αποτελούν την μισή κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και του υπουργικού συμβουλίου του Μητσοτάκη.

Αυτά μέχρι την 7η Ιουλίου του 2019, γιατί ως δια μαγείας από την 8η Ιουλίου και μετά, όλα αυτά αποτελούν παρελθόν που διακαώς θέλει να λησμονήσει η παρούσα κυβέρνηση του Κυριάκου και όλη η ακροδεξιά και νεοδεξιά παράταξη συμπεριλαμβανομένης και της κ. Φώφης που σαγηνευμένη από τον εθνικό οίστρο των πατριδέμπορων της  εθνικόφρονης δεξιάς, δεν δίστασε να βουτήξει και η ίδια στα βρώμικα νερά της προς αλίευση μερικών ψήφων.

Και για να μη μείνει κανένα χείλι πικραμένο στον έρμο αυτό τόπο από όλη αυτή την ιστορία, μετεκλογικά βροχή οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και ιμιτασιόν Μελάδων για το πόσο θα βοηθήσει αυτή η συμφωνία τους δύο λαούς μας αν τηρηθεί κατά γράμμα, πώς λύνει στο μεγαλύτερο μέρος της ένα χρόνιο ζήτημα που έθιγε τα συμφέροντα και των μεν και των δε, πώς έτσι παγιώνεται η ασφάλεια και η ειρήνη στους δύσκολους αυτούς καιρούς σε μια ευαίσθητη περιοχή όπως αυτή των Βαλκανίων και ότι εμείς από την πλευρά μας θα τηρήσουμε και θα τιμήσουμε την συμφωνία.

Μιλάμε για αυτήν τη ίδια την συμφωνία, την καταστροφική, την ντροπιαστική, το εθνικό όνειδος που η κυβέρνηση της δεξιάς θα έριχνε στο πυρ το εξώτερο, θα κατήγγειλε με υπερηφάνεια και σθένος στην παγκόσμια κοινότητα  και τους διεθνείς οργανισμούς πόσο καταστρατηγεί τα όσια και ιερά της πατρίδας μας, της Μακεδονίας μας.

Αμήχανοι και άναυδοι από την ολοκληρωτική μεταμόρφωση οι…μαχητές με τη σάρισα και το δόρυ, οι έφιπποι Μακεδονομάχοι λεβέντες στις πλατείες και τις ρούγες, για αυτά που λέει και κάνει ο επικεφαλής της Μακεδονικής φάλαγγας Κυριάκος.

Στην αρχή ο φαλαγγάρχης κρύφτηκε πίσω από τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν ο οποίος έθεσε το γνωστό βέτο μη έναρξης των διαδικασιών ένταξης της γειτονικής χώρας στην ΕΕ με τις γνωστές έωλες δικαιολογίες και που πυροδότησε ένα πανευρωπαϊκό κύμα διαμαρτυριών για την αθέτηση των υποσχέσεων των Ευρωπαίων για συντόμευση ένταξης τους, αφού λύνονταν η πολύχρονη διαφορά τους με την Ελλάδα.

Υποτίθεται ότι σύμφωνα με τα εθνικιστικά παραληρήματα των μαϊμού πατριωταράδων, ο Κυριάκος θα έθετε το βέτο μη ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας, έως ότου γίνουν δεκτά  τα εθνικά μας δίκαια.  Εκεί μάλιστα που ο καημός της εθνικοφροσύνης γίνεται αβάστακτος είναι στην είδηση ότι και και η χώρα μας συντάσσεται στο Ευρωκοινοβούλιο με την πλειοψηφία των εταίρων μας για άμεση έναρξη των διαδικασιών ένταξης των γειτόνων προς όφελος της σταθερότητας και ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή.

Είδαν και απόειδαν οι μαχητές των Μακεδονικών δικαίων και αφού ο στρατηγός Κυριάκος δεν παίρνει το ρίσκο της ρήξης για τη δικαίωση των εθνικών μας στόχων, καταφεύγουν στους ομοϊδεάτες  και κατ επίφαση εχθρούς τους, τους εθνικιστές και εγκληματικά ανιστόρητους του κόμματος VMRO στη Βόρεια Μακεδονία. Εύχεται, λοιπόν, ο κ. Βαρτζόπουλος βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ νίκη στις προσεχείς εκλογές στο παραπάνω κόμμα το οποίο υπόσχεται ακύρωση της συμφωνίας και επαναφορά όλων όσων ίσχυαν στο παρελθόν.

Ο λαμπρός αυτός βουλευτής εύχεται δηλαδή την επικράτηση των ακραίων ενός κόμματος που θα επαναφέρει στο προσκήνιο όλα τα μισαλλόδοξα και ανιστόρητα επιχειρήματα που διακονούσε δεκαετίες τώρα, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά του εθνικισμού και της τυφλής υστερίας, πυροδοτώντας νέες εντάσεις και περιπέτειες που τίποτα καλό δεν προμηνύουν για την περιοχή μας. Πέραν των άλλων ο κύριος αυτός εύχεται στο ακροδεξιό VMRO να κάνει όσα δεν τόλμησε ο Κ. Μητσοτάκης για λόγους που έχουν να κάνουν με την εξαπάτηση του Ελληνικού λαού προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές.

Πόσες οκάδες κίβδηλου πατριωτισμού να κουβαλάει άραγε ο περί ου βουλευτής, κανείς δεν ξέρει. Ένα όμως είναι σίγουρο, ότι κουβαλάει έτσι κι αλλιώς αρκετές οκάδες πατριδοκαπηλίας και πολιτικής δειλίας. Και δυστυχώς στη σημερινή ΝΔ έχει πολλούς συνοδοιπόρους.