Παύλος Πολάκης: Επιστροφή

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Αν αισθανθεί ριγμένος στη μοιρασιά, θα το κάνει κεραμιδαριό. Αν πάλι, οριστεί κορυφαίος του χορού δεν θα περνάει άνθρωπος ούτε απέξω από την Κουμουνδούρου.

Βάσανα που έχει ο κόσμος: στον ΣΥΡΙΖΑ- του Κασσελάκη- αναζητείται, λέει, ρόλος για τον Παύλο Πολάκη.

Κατ΄ αρχάς ποιος τον αναζητεί; Από την αρχιτεκτονική της νέας κατάστασης προκύπτει ότι αυτός που αναζητεί οτιδήποτε εφεξής, είναι ο Πολάκης.

Αρα αναζητεί ρόλο για τον εαυτό του. Ποιόν ρόλο; Μη το βασανίζουμε: τον πρώτο, εφόσον είναι, πράγματι, ο γεννήτωρ του φαινομένου και ο μέντορ του αρχηγού.

Αρα δεν αναζητείται ρόλος, αλλά τίτλος. Κάτι σαν πρόεδρος παρά τω προέδρω…

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Με Πολάκη στην κορυφή της πυραμίδας της νέας εξουσίας στην Κουμουνδούρου, υπάρχει κίνδυνος να αντιστραφεί η δυναμική που ανέδειξε τον «Στέφανο» – με την οικογένειά του.

Διότι δεν υπάρχει άνθρωπος να βάλει τον Πολάκη στο μπουκάλι.

Λέγεται ότι, μια από τις αξιώσεις του Τσίπρα, για να τον κρατήσει στο ψηφοδέλτιο, ήταν να παραδώσει το πληκτρολόγιο.

Σε όλη την προεκλογική περίοδο οι αναρτήσεις του τελούσαν υπό λογοκρισία.

Η ζημιά όμως ήδη είχε γίνει. Ο Τσίπρας δεν πήρε ποτέ το όφελος που θα είχε με την απομάκρυνσή του.

Μπουχτισμένοι από την αραχνιασμένη την κομματική γραφειοκρατία, οι Συριζαίοι, έριξαν δαγκωτό Κασσελάκη για να ξεμπερδεύουν με τον Φίλη, τον Σκουρλέτη, τον Βούτση, τον Τζανακόπουλο…

Τους διέφυγε ωστόσο ότι από την πίσω πόρτα είχε περάσει ο Παππάς και κυρίως ότι ο αρχιτρίκλινος σ’ αυτό το συμπόσιο, ήταν ασύδοτος σπόνσορας του Μητσοτάκη από τα Σφακιά.

Τώρα που ξανακόβουν την κομματική πίτα, ακόμη και ο ναύαρχος ψυλλιάζεται: αν ο Πολάκης κατεδάφισε τον Τσίπρα, γιατί δεν θα κατεδαφίσει και τον Κασσελάκη;

Ότι ψάχνουν να του βρουν ρόλο, δηλώνει αμηχανία – αλλά και τρόμο.

Δεν θα δεχθεί κάτι που δεν ανταποκρίνεται στη δική του αντίληψη – όχι του Κασσελάκη και των ψιλοάσχετων που τον περιστοιχίζουν- για τη συνέχεια.

Το έδειξε ήδη: αντιπολίτευση, με τον δικό του τρόπο. Όχι με τον τρόπο του Τσίπρα, του Γεροτζιάφα και του Ραγκούση.

Ο δικός του τρόπος όμως, είναι που έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ χλεύη, όσων νικούσε εύκολα πριν από οκτώ χρόνια.

Αν λοιπόν αισθανθεί ριγμένος στη μοιρασιά, θα το κάνει κεραμιδαριό.

Αν πάλι, οριστεί κορυφαίος του χορού δεν θα περνάει άνθρωπος ούτε απέξω από την Κουμουνδούρου.

Με τη Τζάκρη, την Ακρίτα και τον Γιώργο Τσίπρα στη μαρκίζα, όσα εισιτήρια και αν κόβει ο αρχηγός, το μαγαζί δεν γεμίζει.

Ακόμη και αυτοί που «εξάντλησαν την ενέργεια» της Αχτσιόγλου, αν υποψιαστούν ότι μαζί με τον Κασσελάκη ψήφισαν και επιστροφή Πολάκη, θα πάρουν δρόμο.

Ετσι θα μπορεί και ο Αδωνις- στον οποίο διαμήνυσε «μετά το σημερινό θα έρθει η ώρα να διευκρινιστείς και ξεκίνα προσευχές»- να κοιμάται ήσυχος.

ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΙDISEIS.GR