Πνευματικός του κ. Πνευματικού είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης

Του Παναγιώτη Α. Τζανετή

Πανδημία

  • Άνθρωποι πεθαίνουν 30 χιλιόμετρα από το Σύνταγμα ελλείψει ασθενοφόρου κι ο πρωθυπουργός υπόσχεται «ευέλικτα» ιδιωτικά ελικόπτερα από το εξωτερικό! Γιατί όχι ένα ‘κίτρινο υποβρύχιο’-ασθενοφόρο, δεδομένου ότι η Νέα Μάκρη βρέχεται από θάλασσα;
  • Στα ‘θηρία’ της Α’ Αθηνών προσμετράται πλέον κι ο Θανασάκης Πλεύρης των 33.744 σταυρών, σαφώς υποδεέστερων πάντως των 38.000 νεκρών της πανδημίας.
  • Η κ Κοτανίδου της V.I.P. ΜΕΘ του Ευαγγελισμού των Μητροπολιτών, η οποία διαβεβαίωνε υπευθύνως  ότι η θνητότητα στις ελληνικές ΜΕΘ είναι καλύτερη από τη ευρωπαϊκή, κατέστη Υπουργός Υγείας πανεθνικής αποδοχής. Και εις ανώτερα!
  • Ο κ Πρύτανης που από κτηνίατρος μεταμφιέστηκε σε παθολόγο για να εμβολιαστεί εκτός σειράς, αντί να κοσμήσει κανένα πινάκιο Πρωτοδικείου κόσμησε το Επικρατείας της ΝΔ.

Την ίδια στιγμή οι ουτιδανοί των ΜΜΕ πετσοκόβουν, απλώς για ξεκάρφωμα της υπόθεσης Πνευματικού, την κυρία Λινού, μια από τις αξιοπρεπέστερες μορφές της πανδημίας χωρίς όσοι κρεμόνταν επί χρόνια από τα χείλη της να ανατριχιάσουν για την απρέπεια.

Όργουελ ζεις, εσύ μας οδηγείς!

Εμάς και το γκρεμισμένο Γκαζιαντέπ που έδωσε 70% στον Ερντογάν. Ζήτωσαν οι δήμιοι!

Τέμπη

Η τριάδα του υπουργείου Τεμπών  (Καραμανλής Σερρών, Κεφαλογιάννης Ρεθύμνης, Παπαδόπουλος Κοζάνης) θα ξαναμπεί χέρι-χέρι στο Περιστύλιο αφήνοντας παραπονεμένους τους κκ.  Πάτση, Νικολάου, Χειμάρα που ο «σοφός λαός» θα είχε ασφαλώς με προθυμία ξεπλύνει, αν ο κ Μητσοτάκης δεν τους έκοβε το μέλλον πρόωρα μόνον και μόνο επειδή το υπέδειξαν κάτι ‘στραβωμένες’ δημοσκοπήσεις.

Υπάρχουν λοιπόν κι οι άτυχοι. Οι αναλώσιμοι που ‘πέφτουν’ αδιαμαρτύρητα για την προστασία του αρχηγού όταν οι δημοσκοπήσεις δείξουν πως κάτι τον ακουμπάει. Στο πλάι τους δικαστές, στρατηγοί, καθηγητές και σύμπαν το κατεστημένο αυτής της νοτιοβαλκανικής χώρας. Αλλά εδώ περνάει ντούκου η παρουσία του στόχου 519c, Α/ΓΕΕΘΑ κ Φλώρου με το προικώο, σε προεκλογικό σποτ στο πλάι του «Κυβερνήτη»!

Πνευματικός

Ένας ακόμη τέτοιος αναλώσιμος ‘άτυχος’ υπήρξε κι ο κ Σπύρος Πνευματικός, ιδιαιτέρως αν συγκρίνετε με το τι κοτσάνες έχουμε ακούσει μέχρι τώρα, χωρίς αντίστοιχες συνέπειες. Ακολουθεί μικρό απάνθισμα λόγω περιορισμένου χώρου:

Αν ακούγαμε τον ΣΥΡΙΖΑ θα ξοδεύαμε αδίκως δισεκατομμύρια στις μονάδες (Πέτσας) Δεν υπάρχει λόγος για ΕΣΥ πολυτελείας (Σκέρτσος). Λεκές οι νεκροί της πανδημίας (Σιμόπουλος). «Πήγατε και ανακαλύψατε ένα ψευδοπρόβλημα, ότι κάποιοι διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ.  Έτσι κρίνουν οι γιατροί» (Παπαδημητρίου).  «Έχετε στοιχεία ότι είναι η θνητότητα των διασωληνωμένων μεγαλύτερη εκτός ΜΕΘ;» (Πρωθυπουργός).

Ο κ Πνευματικός ένα ‘πρωτάκι’ της πολιτικής μάλλον πήρε στα σοβαρά τις ομιλίες του «Κυβερνήτη». Ιδού τα λεγόμενα του κ Μητσοτάκη τον Νοέμβριο του 2020 όταν αρνείτο διαρρήδην ότι γίνεται διαλογή λόγω έλλειψης διαθέσιμων ΜΕΘ. Ισχυριζόταν ότι όσοι πεθαίναν τότε σαν το σκυλί στο αμπέλι εκτός ΜΕΘ, ήταν επειδή τάχα το επιθυμούσαν οι συγγενείς (ηθικοί αυτουργοί) και το επέτρεπαν (φυσικοί αυτουργοί) οι θεράποντες:

“Είδα να διακινείται στον υπόκοσμο του διαδικτύου μια θεωρία ότι υπάρχουν ασθενείς που δεν πεθαίνουν σε θαλάμους Εντατικής Θεραπείας και πεθαίνουν σε θαλάμους!

Θέλω να επαναλάβω και να τονίσω αυτό το οποίο είπε ο κ Καθηγητής. Όποιος έχει περάσει από τέτοια διαδικασία, επιτρέψτε μου έχω προσωπική εμπειρία, ξέρει ότι μερικές φορές οι ίδιες οι οικογένειες ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ συνειδητά σε συνεννόηση με τους γιατρούς να μην διασωληνώσουν αγαπημένους τους για τους οποίου η διασωλήνωση θα ήταν απλώς μια επώδυνη παράταση ενός νομοτελειακά προδιαγεγραμμένου τέλους. Το λέω αυτό για να αποφύγω αυτό που είμαι σίγουρος ότι κάποιοι ενδεχομένως να θέλουν να πουν, προσβάλοντας με αυτό τον τρόπο και τους γιατρούς οι οποίοι παίρνουν αυτές τις αποφάσεις και τους συγγενείς και όλους όσους εμπλέκονται σε αυτή την διαδικασία.

Αυτό που περιγράφω είναι τελείως διαφορετικό, θέλω να το τονίσω, από αυτό το οποίο συνέβη σε περιπτώσεις όπως της Ιταλίας ή σε άλλες χώρες όπου φθάνανε περισσότεροι στα νοσοκομεία εκείνη την στιγμή από όσους μπορούσαν τα νοσοκομεία εκείνη την στιγμή να χειριστούν. Αυτό δεν θα γίνει στην Ελλάδα!»

Υ.Γ1.  Το όνειδος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο κ Εξαδάκτυλος, ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΑ την καρατόμηση Πνευματικού από τον Μητσοτάκη, εκδήλωσε κι αυτός την αυστηρότητα του, απειλώντας με πειθαρχικό! Μήπως να παραπέμψει πρώτα τον εαυτό του για όσα υπονόησε υπέρ της άνισης μεταχείρισης ασθενών κατά την διαλογή προς ΜΕΘ, αναλόγως του αν ο ασθενής τύγχανε εμβολιασμένος ή ‘ψεκασμένος’;

2. ο κ Μητσοτακης στο 1.02.49 της συνέντευξης μπλέκει την έλλειψη διαθεσιμότητας ΜΕΘ/διαλογή με την έννοια της ιατρικής ματαιότητας ( futility)

ΑΠΟ ΤΟ ΤVXS