Ποιος Μητσοτάκης και ποια γαλάζια άλογα

Του Γ. Τεκίδη
Σε ποιο κράτος δικαίου, ποια αξιοκρατία, ποια αντικειμενικότητα, ποια αποκομματικοποίηση, άραγε να πιστεύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;  Άγνωστες λέξεις και έννοιες οι παραπάνω για την ακροδεξιά και την νεοφιλελεύθερη δεξιά που από κοινού σήμερα παριστάνουν την κυβέρνηση που θα οδηγήσει λέει, τη χώρα στην ισχυρή ανάπτυξη και πρόοδο.

Μια κυβέρνηση για την σύνθεση της οποίας υπάρχουν ισχυρές αμφιβολίες κατά πόσο μέτρησε η γνώμη του Κυριάκου, αφού αυτή απαρτίζεται από εκπροσώπους φανερούς και κρυφούς της παρασιτικής οικονομικής ολιγαρχίας , εκπροσώπους συμφερόντων μεγαλόσχημων οικονομικών παραγόντων υπόδικων κάποιων από αυτούς για κακουργηματική ΄΄επιχειρηματική΄΄ δράση, και ακροδεξιά φιντάνια γνωστά και ως θαυμαστές και υμνητές του δικτάτορα Παπαδόπουλου, σαν τον κ. Κ. Λούλη γενικό γραμματέα του υπουργείου τουρισμού που ορκίζονταν στο πουλί της δικτατορίας.

Τώρα μπορεί κάποιος να πει, εδώ ο ακραιφνής ΄΄δημοκράτης΄΄ Άδωνις, μαζί με τον επίσης ΄΄στυλοβάτη΄΄ της δημοκρατίας Βορίδη είναι υπουργοί στον κάθε κ. Λούλη θα μείνουμε; Κι όμως ενώ είναι γενική η παραδοχή ακόμη και μετριοπαθών στελεχών της ΝΔ, ότι δεν άρχισε καλά ο Μητσοτάκης, κι ότι αυτό που απεργάζονται και σχεδιάζουν οι ανεξέλεγκτοι συνεργάτες του, είναι ένα πρωτοφανές συγκεντρωτικό, απολυταρχικό, αυταρχικό κράτος που θα προσομοιάζει περισσότερο με Λατινοαμερικάνικη μπανανία της δεκαετίας του70, παρά με σύγχρονη δημοκρατία.

Με το περιβόητο νομοσχέδιο ανασυγκρότησης της διοίκησης, επιχειρείται απροσχημάτιστα η μετατροπή του πρωθυπουργικού γραφείου σε μια νέου τύπου πανίσχυρη ελεγκτική μηχανή που θα ελέγχει-δυναστεύει τους πάντες και τα πάντα και ιδιαίτερα τα ΜΜΕ.

Τα σε διατεταγμένη υπηρεσία φιλικά της ΜΜΕ, που συνεχίζουν να σκυλεύουν κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας, επιχειρούν να πείσουν για τον αγώνα αποκομματικοποίησης που δήθεν διεξάγει ο Κυριάκος. Αλλά για ποια κομματικοποίηση από τον Σύριζα αναφέρονται αφού τελικά τέτοια ποτέ δεν υπήρξε; Γιατί αν υπήρχε κομματικοποίηση του κρατικού μηχανισμού από τον Τσίπρα, δεν θα αλώνιζε κυριολεκτικά η δεξιά και οι συνοδοιπόροι της του ΚΙΝΑΛ σε αυτόν τα τέσσερα τελευταία χρόνια, υπονομεύοντας τις πρωτοβουλίες και τις πολιτικές ανάταξης του από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η επιδίωξη και ο αμετάθετος στόχος για συγκρότηση ενός αυταρχικού και με ισχυρούς κατασταλτικούς μηχανισμούς κράτος δεν προσβλέπει μόνο στην πάταξη των λαϊκών αντιδράσεων και αγώνων που δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν απέναντι στον κοινωνικό και εργασιακό Αρμαγεδδώνα που ετοιμάζει αυτή η κυβέρνηση, αλλά και στη λήψη μέτρων και παρεμβάσεων θεσμικών, ώστε να αποκλειστεί οιαδήποτε πιθανότητα επανόδου της αριστεράς στην διακυβέρνηση του τόπου.

Διακαής πόθος και όραμα της ακροδεξιάς στη χώρα μας, της ακροδεξιάς που όχι μόνο στεγάζεται πλέον πολιτικά στη ΝΔ, αλλά και καθοδηγεί από τα πρώτα του πρωθυπουργικά βήματα τον Μητσοτάκη. Μια δεξιά αντίγραφο εκείνης της μετεμφυλιακής ΕΡΕ, μιας δεξιάς εκδικητικής, ρεβανσιστικής, βαθιά διχαστικής, μιας δεξιάς που αναγνωρίζει ως πολίτες με απόλυτη προτεραιότητα για βοήθεια και κρατική θαλπωρή μόνο τους διαπιστωμένα δικούς της ψηφοφόρους, αναγορεύοντας όλους τους άλλους ως πολιτικά επικίνδυνους αντιπάλους της.

Με διαχρονικό έμβλημα το δόγμα ΄΄νόμος και τάξη΄΄ για τους κολασμένους φυσικά αυτής της κοινωνίας, για την λεγόμενη πλεμπάγια, για αυτούς που θα σηκώσουν ανάστημα διεκδίκησης για δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια. Γι αυτό και η άμεση πρόσληψη 1500 αστυνομικών, την στιγμή που ακυρώνονται χιλιάδες προαποφασισμένες από τον Σύριζα προσλήψεις δασκάλων και γιατρών. Άλλωστε τι να τους κάνουμε τους γιατρούς και τους δασκάλους, όταν ήταν και είναι έμβλημα κρατικής ισχύος ο χωροφύλακας τότε, ο αστυνόμος τώρα.

Και ενώ αναμένεται καταιγισμός αντιλαϊκών μέτρων και φαλκίδευσης εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η κ. Γεννηματά συνεχίζει να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση και μάλιστα με επερωτήσεις για τους προσληφθέντες μετακλητούς υπαλλήλους από την προηγούμενη κυβέρνηση, για να πάρει μόλις προχθές έμπρακτα απάντηση με την απόφαση του Κυριάκου αντί για πέντε μετακλητούς πού ίσχυε για κάθε υπουργό της κυβέρνησης Σύριζα, τώρα να προσλαμβάνονται εννέα.

Ο ρόλος του αχυράνθρωπου πρωθυπουργού που φιλοτέχνησαν και τελικά επέβαλαν οι παρασιτικές κοινωνικές και οικονομικές ελίτ της χώρας για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους στενά συμφέροντα, δεν θα αργήσει να φανεί. Και θα φανεί για να άρει τις όποιες προσδοκίες και ελπίδες έχουν ακόμη καλόπιστα συμπολίτες μας για τις προθέσεις αυτής της κυβέρνησης.

ΥΓ Από κύκλους της μαύρης δημοσιογραφίας διέρρευσε η πληροφορία ότι ο Κυριάκος σχεδιάζει την εξόφληση του δανείου της ΝΔ, όπως και αυτό του ΚΙΝΑΛ, ύψους 500 εκατ. ευρώ με κατάθεση νομοσχεδίου που θα προβλέπει 1000 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από 1/1/2020. Υπολογίζεται δε ότι αυτό θα εξοφληθεί γύρω στα τέλη του 21ου με αρχές του 22ου αιώνα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά να πάψει και η σπέκουλα ότι δεν πρόκειται για… έντιμους πολιτικούς.