Προσοχή κυρία Πρόεδρε!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Ευτυχώς για εσάς κυρία Πρόεδρε, που έχετε πλήρη γνώση του πλαισίου των αρμοδιοτήτων σας και συνείδηση των ορίων του αξιώματός σας! Και που αρμόδια για το θέμα είναι η Βουλή, η εξεταστική επιτροπή και η δικαιοσύνη. Προσοχή κυρία Πρόεδρε στην λεπτή γραμμή των περιχαρακωμένων αρμοδιοτήτων σας, μην τυχόν την ξεπεράσετε παρασυρμένη από το αίσθημα του δικαίου, μια και υπήρξατε δικαστικός.

Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν ο θεσμός που υπηρετείτε περιέχει τις έννοιες τόσο του ανέλεγκτου, όσο και του απορρήτου και σας καλύπτει νομικά, πολιτικά αλλά όχι ηθικά, ίσως. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ υποστήριξε και συμφώνησε στην επιλογή σας, είναι ικανός, εκμεταλλευόμενος την ευαισθησία σας περί δικαίου απόδοση πράξετε το αδιανόητο της παρατυπίας στο λάθος, να σας σύρει σε περιπέτεια εξεταστικής επιτροπής! Εκεί σας πληροφορώ σεβαστή κυρία πρόεδρε, πως οι συνθήκες δεν είναι αυτές της εμπειρίας σας στις δικαστικές αίθουσες, μα πιο άγριες και σκληρές, καθώς οι βουλευτές υπερασπίζονται μεγάλα συμφέροντα πελατών.

Κυνηγός και θήραμα, σε άνιση μάχη, που κάποιες φορές ο εκδορέας πράττει παρουσία πελάτη. Οι απειλές στον μάρτυρα της αλήθειας είναι της τάξης του “θα τα πούμε μετά”, στην καλύτερη των περιπτώσεων! Προσοχή λοιπόν κυρία Πρόεδρε, μακριά από εσάς η βάσανος που δεν αρμόζει της προσωπικότητάς σας, ως εκπροσώπου της δημοκρατίας σας.

Μύθος οι παράνομες και παρακρατικές παρακολουθήσεις της κυβέρνησής σας. Έχετε παρακαθήσει σε οικογενειακό γεύμα με τον κυβερνήτη, έχετε πιει μαζί του και γνωρίζετε τον άνδρα ως ανίκανο τέτοιας μιαρής πράξης. Σωστά νίπτετε τας χείρας σας, παραμένοντας αμόλυντη, ευχόμενη την επιθυμία (!) σας για σύντομη απόδοση καρπών, του δρόμου της δικαιοσύνης που οδηγήθηκε το θέμα.

Εσείς άλλωστε γνωρίζετε καλύτερα, τόσο για την ταχύτητά της, όσο και για την απόδοσή της περί δικαίου. Αρχαίος μύθος και οι χθόνιες θεότητες ερινύες, που κυνηγούσαν όσους είχαν διαπράξει εγκλήματα κατά της φυσικής και ηθικής τάξης των πραγμάτων.

Καμιά φορά η δημοκρατία πρέπει να κρατά αποστάσεις … “ασφαλείας”. Προσοχή και στο … κινητό σας, κυρία Πρόεδρε.