Πρώτα διορίζουν και μετά… κάνουν διαγωνισμό;

Aν και για τις θέσεις προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ και του ΑΠΕ έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των εκλεκτών της κυβέρνησης, δημοσιεύτηκε χθες η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έως την ερχόμενη Δευτέρα!

Δηλαδή η κυβέρνηση καλεί όποιον ενδιαφέρεται να κάνει αίτηση για μια θέση που έχει δοθεί ήδη! Π.χ. τους υποψήφιους που θα προτείνει για την ηγεσία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ ανακοίνωσε η κυβέρνηση- από τις 12 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για τη θέση του Προέδρου προτείνεται ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας και για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ο μηχανικός ανάπτυξης τηλεοπτικών Μέσων, Γιώργος Γαμπρίτσος.

Αν ισχύουν μάλιστα ορισμένα δημοσιεύματα οι δύο …υποψήφιοι θα επισκεφθούν σήμερα τη δημόσια ραδιοτηλεόραση για …ενημέρωση. Να μάθουν ποιοι θα είναι συνυποψήφιοι σε μια βδομάδα; Θα μπορούν να το κάνουν αυτό και οι άλλοι υποψήφιοι -αν βρεθούν με γνωστό το αποτέλεσμα;

Ό,τι και να πει κανείς υπάρχει …διαύγεια! Ποτέ δεν ξέραμε τόσο καθαρά ποιος θα κερδίσει έναν διαγωνισμό πριν αυτός ανακοινωθεί και ποτέ μια κυβέρνηση δεν ήταν τόσο διαυγής στις προθέσεις της: να προσβάλλει την νοημοσύνη μας και να “σανιδώσει” την αξιοκρατία και την αποκομματικοποίηση του κράτους.

Δι-εύγε!