Πώς ο Σώρρας έφτιαξε το κόμμα- πυραμίδα. Hταν εξαρχής …εταιρεία!

Του Nικόλα Λάκκα

Eίστε οι καλύτεροι κι οι πιο δυνατοί, πρέπει να νικήσουμε”. Η φωνή του νέου “Ελλάνιου” Ηγέτη συνεπαίρνει τους “συνέλληνες” που ακούνε με μουσική υπόκρουση το μήνυμα και σπεύδουν να καταταγούν -πληρώνοντας και το σχετικό αντίτιμο. Μόνο που σε πολλές περιπτώσεις- όπως δείχνουν οι αγωγές- το αντίτιμο δεν ήταν μόνο τα 20 ευρώ της μηνιαίας συνδρομής- αλλά ολόκληρες περιουσίες. Σύμφωνα με μια κατάθεση ο άνθρωπος που χάριζε στο ελληνικός έθνος 600 δισ. -από το 1 τρισ. που κατείχε- “αν το γυρίσεις ανάποδα” δεν θα πέσει σεντς”.

Η μεγάλη κομπίνα δεν θα έβγαινε στον αέρα αν η δολοφονία ενός μέλους του “κινήματος” από έναν άλλο δεν έφερνε στην επιφάνεια δεκάδες συνελεύσεις -με όρκους και ύμνους, με οργανώσεις και γραφεία σ΄όλη την Ελλάδα και με οικονομικές συναλλαγές . Mετά τη δολοφονία της 45χρονης παιδοψυχιάτρου  στη Λαμία πρώην υποστηρικτές της “Συνελεύσεως” αποκαλύπτουν πως δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους, όταν επιχείρησαν να απομακρυνθούν από την οργάνωση.

Η Δικαιοσύνη πλέον καλείται να ερευνήσει αν πρόκειται για εγκληματική οργάνωση- ενώ μια μελέτη του καταστατικού της αποκαλύπτει μερικές συγκλονιστικές λεπτομέρειες που αφορούν την ύπαρξη κόμματος – από 31 Αυγούστου- 2015- με τον όνομα Ε.ΣΥ- ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ- που ενδιαφέρεται πιο πολύ από τις ιδέες και τα ….ελληνικά αξιακά πρωτόκολλα, για τις περιουσίες των μελών.

Πέρα από τον ηγέτη- “πρόεδρο” που είναι ο Αρτέμης Σώρρας- ονομαστικά- ο φορέας διοικείται από ένα Ενιαμμελές Συμβούλιο και μια Γερουσία που τα μέλη της δεν εκλέγονται, αλλά διορίζονται. Ο Πρόεδρος εκλέγεται μεν- αφού έχει προαποφαστεί- ποιος θα είναι- και διορίζει τα πενήντα μέλη της διοίκησης και να ενεργεί “ελεύθερα και χωρίς καμία παρέμβαση”.

Ο πρώτος κόλαφος του καταστατικού είναι ότι ο Πρόεδρος πρέπει έχει DNA- ελληνικό και ίσως γι΄αυτό και το προνόμιο να ασκεί βέτο-υπερασπιζόμενος τα ελληνικά αξιακά πρωτόκολλα!

Ο πρόεδρος αυτός έχει οριστεί να ζητήσει και να του δοθούν οι ισολογισμοί των διεθνών κληρονομικών περιουσιών και κεφαλαίων (!)- εν γένει περιουσιών και θησαυρών ή …πνευματικών δικαιωμάτων –που ανήκουν στο …Ελλάνιο Γένος. 

Μπορεί βέβαια να ζητήσει την …βοήθεια νομικών προσώπων του κράτους, αλλά είναι ο εντεταλμένος για να δομήσει την χρηματοδότηση του χρέους των Ελλήνων κι ανθρωπιστικούς σκοπούς αφού τα κεφάλαια θα …παρέχονται στον πρόεδρο – για να τα διαθέσει όπως εκείνος θέλει.

Παραδόξως ενώ το κόμμα-επιχείρηση συγκροτείται για αναλάβει να πληρώσει τα δάνεια των Ελλήνων ξαφνικά στο άρθρο 23 του καταστατικού καθορίζει ότι τα έσοδα για την Εταιρεία- επί λέξει- προέρχονται από δωρεές και επιχορηγήσεις μελών ή επιχορηγήσεις με ένα όρο που αποκαλύπτει τους σκοπούς του κόμματος (αρθ 23 παρ 4):

“Μπορεί να δομηθεί χρηματοδότηση δεσμεύοντας περιουσία μελών που δύνανται να προσφέρουν χαρτοφυλάκιο με προσωπικές τους εγγυήσεις” (!!!).

Ο φορέας- όπως διευκρινίζει η επόμενη παράγραφος- μπορεί με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής των Εννέα -εφόσον τα οικονομικά το επιτρέπουν (!)- να επιστρέψει μέρος ή το σύνολο των εισφορών (αποπληθωρισμένων) σε μέλη που αποχωρούν, αλλά:

“Ουδεμία ευθύνη του Φορέα ή των μελών του υπάρχει, ούτε αξίωση μπορεί να εγερθεί κατ΄αυτών, αν δεν επιστραφεί το σύνολο ή μέρος των εισφορών”.

Με μια πρωτότυπη για πολιτικό φορέα δομή το καταστατικό -που είναι καταστατικό εταιρείας- καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες για να μπορεί το συμβούλιο να δαπανά χρήματα για μισθούς κι άλλα έξοδα, να ελέγχεται από λογιστές που ορίζει η ηγεσία και να συνεχίζει να υπάρχει μετά την καταγγελία των μελών -που όπως στις εμπορικές εταιρείες- καταγγέλλουν και αποχωρούν χωρίς να λύεται η …εταιρεία.

Επιπλέον- όπως προβλέπεται σε εμπορικές εταιρείες- το συμβούλιο ευθύνεται ως το ύψος της εισφοράς του- αν και χειρίζεται το όλο ταμείο – ούτε ευθύνεται – ο φορέας- με την περιουσία του για τα δάνειά του.

Τέλος, μέχρι το συνέδριο -που θα πραγματοπούνταν σε έξι μήνες- το πολύ ένα χρόνο- το διοικητικό συμβούλιο αναλαμβάνουν τρία πρόσωπα. Ο Σώρρας, η Βίκυ Χαραλάμπους -επάγγελμα κτηματομεσίτρια- και ο Βασ. Θεοδωρόπουλος.

Παρότι ο Σώρρας “έλαβε εντολή” να καταθέσει αίτηση για κόμμα τελικά το ίδιο καταστατικό εμφανίζεται πότε ως “οργανισμός”, πότε ως Μη Κυβερνητική Οργάνωση και ως αστική με κερδοσκοπική εταιρεία. Πλέον ορίζεται τριμελής προεδρεύουσα επιτροπή- πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος, ταμίας- η οποία 

θα μπορεί να ενεργεί ελεύθερα, να διοικεί και να λαμβάνει αποφάσεις κατόπιν διαβουλεύσεως και πάντοτε τελικής εγκρίσεως των «Κεντρικών» και να διαχειρίζεται τα κεφάλαια / περιουσιακά στοιχεία της Εταιρείας”.

Το καταστατικό φαίνεται να έχει κατατεθεί στις 4 Σεπτέμβρη 2015, αλλά η Εταιρεία ξαφνικά ανακαλύπτει πως τα κόμματα …διχάζουν και προχωρά “χωρίς κόμμα, δόγμα και χρώμα” με στόχο να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας- προφανώς ως …εταιρεία με …”βασιλικό δικαίωμα” που έχουν μόνο οι …Κουρήτες και στόχο την …πλανητική κυριαρχία.

Το Τριμελές Εφετείο Πατρών καταδικάζει τον Αρτέμης Σώρρας -σε φυλάκιση 28 μηνών με τριετή αναστολή- γιατί το ζεύγος Σώρρα εκβίαζε τον πρώην δικηγόρο του – και κουμπάρο του- “με σκοπό να αποκομίσουν οι ίδιοι παράνομο περιουσιακό όφελος και συγκεκριμένα το ποσό των 45.000 ευρώ από την πώληση του αυτοκινήτου του. Ο Αρτέμης Σώρρας ανέλαβε να πουλήσει μέσω εταιρείας συμφερόντων του το αυτοκίνητο του δικηγόρου του και κουμπάρου του μάρκας BMW. Το αυτοκίνητο πωλήθηκε, αλλά τα χρήματα δεν δόθηκαν στον δικηγόρο.

Ένας εκπαιδευτικός- πρώην μέλος- αποκαλύπτει τον όρκο που δίνουν τα μέλη«Αν παραβώ τον όρκο μου, όλος ο κυτταρικός ιστός του σώματός μου να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη. Αήρ, αήρ, αήρ». «Πρόκειται για μια ιεροτελεστία που έχει δωδεκαθεϊστικές ή ακόμα και σατανικές προεκτάσεις. Λαμβάνει χώρα σε αρχαίους ναούς και σε χώρους που προσδίδουν κύρος στο μέλος της οργάνωσης που τελεί χρέη αρχιερέα. Όποιος καταπατήσει τον όρκο ξέρει ότι θα υποστεί τις συνέπειες. Με τον όρκο αυτό βρίσκεται εγκλωβισμένος πολύ κόσμος. Ο Σώρρας ελέγχει περίπου 3.500-4.000 άτομα».

Φαίνεται πως στα σχεδόν διακόσια γραφεία της περίεργης εταιρείας τα μέλη πιέζονται να καταβάλλουν τουλάχιστο 20 ευρώ τον μήνα, αλλά όπως αναφέρει πρώην μέλος πολλοί έχουν παραχωρήσει εμβάσματα ή και διαμερίσματα.

Στο μεταξύ ο Σώρρας κάνει αγωγή- διαταγή στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για τις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, ενώ διαρρέει η πληροφορία πως τα λεφτά που έχει προέρχονται από πώληση διαστημικής τεχνολογίας- αρχαιοελληνικής προέλευσης- στον …πρόεδρο των ΗΠΑ. Τα Η Πλημμελιοδικείο είχε κρίνει πως τα λεφτά του Σώρρα δεν απεδείχθη ότι …δεν υπάρχουν, άρα υπάρχουν.

“Η ΛΟΓΙΚΗ είναι μία!” θα πει η ίδια η διευθύνων σύμβουλος” σε μια ομιλία της “Αν υπήρχε κάτι παράνομο σε κάποιον από όλους τους φακέλους, θα έπρεπε η Πολιτεία πρώτον η Αμερική και μετά η Ελληνική να το είχαν σταματήσει  οποιαδήποτε ενέργεια και να προωθούσαν στην Δικαιοσύνη την επίλυση αυτού του θέματος”.

Σωστά. Η συγκρότηση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας- οργανισμού -με τα μισά άρθρα να αφορούν τις περιουσίες των μελών της δείχνουν πως το  σχέδιο δεν είχε στόχο να δώσει 600 δισ. ο Σώρρας στο …Ελλάνιο έθνος, αλλά πως θα τα πάρει και δεν θα τα επιστρέψει.

Το κόμμα ήταν εταιρεία. Ο έλεγχος των οικονομικών της εταιρείας με τα υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα θα ρίξει φως στο κόμμα πυραμίδα με ένα καταστατικό που αποκαλύπτει περισσότερα από όσα γνωρίζουν τα ανυποψίαστα -και αφελή- μέλη. Μπήκαν σε μια παραθρησκευτική οργάνωση με θεωρίες που θυμίζουν της Εταιρεία της Θούλης- που έθρεψε τον Χίτλερ- με πολιτικό μανδύα, αλλά …δόμηση οικονομική-για την πατρίδα ή την  ..παρτίδα.

Πολλές και σποραδικές καταγγελίες αποκαλύπτουν πολλά -κυρίως οικονομικά- παρατράγουδα, αλλά η έρευνα στα γραφεία που υπάρχουν στην Ελλάδα ίσως φέρει στο φως απίστευτες ιστορίες για το σχέδιο Σώρρα. Που αφορούσε μεν πολλά λεφτά, αλλά δεν ήταν σαφές ποιος θα τα έδινε και ποιος θα τα έπαιρνε!